Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Flot opbakning til Vision Vestergade

Opbakningen i Bakkehuset var tydelig tirsdag 29. januar. Over 100 mennesker mødte op for at høre om projektet Vision Vestergade. Muligheder blev præsenteret, spørgsmål blev stillet, og hensigtserklæringer blev underskrevet.

Billede fra Bakkehuset

Ordene "en fantastisk mulighed" og "lad os tænke ud af boksen" lød en del gange tirsdag aften i Bakkehuset i Ikast. Det summede af forventninger, og det var svært at finde en ledig stol, da arrangementet gik i gang klokken 18.30.  Med hovedet på skrå og hånden på hagen lyttede de over 100 fremmødte, da Ikast-Brande Kommune bød til præsentation af projektet Vision Vestergade. 25 foreninger var tilmeldt, og på halvanden time blev der både præsenteret visioner, stillet konstruktive spørgsmål og spist "snitter". Hvis den effektivitet forsætter, må man sige, at det tegner godt for projektet.

Vildt ambitiøst projekt

Aftenens program bød på oplæg fra tre personer. Først var det Flemming Storgaard, økonomidirektør ved Ikast-Brande Kommune. Han fortalte om historien bag Vision Vestergade, og de muligheder projektet rummer. Lige nu er alt åbent.
- Vi har brug for jeres hjælp til, hvad der skal ske. Jo, flere ideer desto bedre i denne fase. Vores tanke er, at der skal ske så meget som muligt, sagde Flemming Storgaard til publikum og forsatte.
- Det her projekt er vildt ambitiøst. Vi sætter bevidst overlæggeren højt og går efter at skabe 100 socialøkonomiske arbejdspladser, fortalte han.

Flemming Storgaard påpegede, at det nu handler om at få input fra foreninger og andre interessenter til, hvad der kan skabes ude på den grund, som kommunen stiller til rådighed for projektet. Når det er på plads, hvilke foreninger og aktiviteter der skal være på grunden, vil der blive udarbejdet et oplæg til en arkitektkonkurrence. Der er allerede afsat og tilkendegivet en del millioner til projektet, men Flemming Storgaard understregede følgende om det første spadestik for et kommende byggeri på Vestergade.
- Vi sætter ikke spaden i jorden, før vi er fuld finansieret.

Positive tilkendegivelser

Per Østergaard, formand for Ikast Rideklub, overtog derefter mikrofonen og fortalte om rideklubbens interesse i Vision Vestergade. Han opfordrede også repræsentanter fra de mange fremmødte foreninger til at komme med en masse ideer. Tredje og sidste oplæg kom fra Peter Overgaard Sørensen, formand for folkeoplysningsudvalget. Han opfordrede de fremmødte til at se muligheder og ikke begrænsninger ved Vision Vestergade.

Efter de tre præsentationer var der mulighed for at snuppe sig "en snitte", og mens der blev nydt brød og pålæg, gik snakken livligt i Bakkehuset om, hvad projektet kunne bruges til. Så blev det tid til spørgsmål fra salen. Det blev til omkring 20 minutter med både konstruktive og ret konkrete spørgsmål fra de fremmødte og med svar fra de tre oplægsholdere. Blandt andet blev der spurgt interesseret til skabelsen af socialøkonomiske arbejdspladser, og om man som forening kunne få opbevaret sine ting på det nye sted i Vestergade.

Der var også plads til friske kommentarer og latter, inden man nåede til aftenens sidste punkt. Her var der mulighed for at underskrive en hensigtserklæring om, at man gerne vil deltage i arbejdet med at forme projektet. Inden alle stole igen stod tomme, og lyset blev slukket, var der indleveret 24 tilkendegivelser om at deltage i det videre arbejde. Og der kan komme endnu flere. Folk fik nemlig også muligheden for at gå hjem og tænke nærmere over, om de har lyst til at være med. Kort sagt blev det en aften fyldt med positive tilkendegivelser, som tegner godt for det videre arbejde med visionerne i Vestergade.


Læs mere om projektet Vision vestergade

 


 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.