Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Rekordmange unge starter på ungdomsuddannelserne

Ungdommens Uddannelsesvejledning i Ikast-Brande Kommune får flere til at starte på uddannelse.

97 % af de unge i Ikast-Brande Kommune, der gik i 9. og 10. klasse sidste skoleår starter i disse dage igen på en uddannelse. Det er det højeste antal nogensinde, og det er højere end både landsgennemsnittet og gennemsnittet i resten af Region Midtjylland.

Populære uddannelser

388 elever fra 9. og 10. klasse starter på gymnasieuddannelserne STX, HHX, HTX eller HF, og 132 elever starter på en erhvervsuddannelse. De mest populære erhvervsuddannelser er bygge- og anlægsuddannelserne, Social- og Sundhedsuddannelserne og handelsuddannelserne.

Formanden for Arbejdsmarkedsudvalget i Ikast-Brande Kommune, Erik René Pedersen, glæder sig over, at så stor en andel af de unge tager en ungdomsuddannelse.

- Som det ser ud i dag og i fremtiden, vil virksomhederne efterspørge endnu flere veluddannede medarbejdere, siger Erik René Pedersen.

Lokal indsats giver resultater

Det gode resultat kommer efter, at Ikast-Brande Kommune de seneste år har satset målrettet på at forbedre uddannelsesvejledningen. Vejledningen af de unge sker i dag i samarbejde mellem Ungdommens Uddannelsesvejledning, ungdomsuddannelserne og Jobcenter Ikast-Brande.

- Vi samarbejder nu bedre på tværs i kommunen, og resultaterne ser vi på andelen af unge, der er i gang med en uddannelse. Den store søgning til ungdomsuddannelserne er absolut glædelig. Nu mangler så blot, at gennemførelsesprocenten også bliver høj, så vi kan nå målet om, at 95 % af alle unge gennemfører en ungdomsuddannelse, siger Evald Asp, formand for Børne- og Undervisningsudvalget i Ikast-Brande Kommune.

I 2010 blev det besluttet at oprette Ungdommens Uddannelsesvejledning i Ikast-Brande Kommune. Tidligere delte Ikast-Brande Kommune vejledningen med Herning Kommune.

Faktaboks:

274 af de 534 elever, der afsluttede 9. klasse før  sommerferien, vælger nu at fortsætte i 10. klasse. Her er efterskolerne et  populært valg.

Af dem, der starter i 10. klasse, vælger næsten 60 % at starte på en efterskole, mens 40 % vælger den kommunale 10. klasseskole, Ikast-Brande Ungdomscenter.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.