Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Idéerne står i kø i Ikast-Brande Kommune

Som en del af et 50-ugers projektforløb lærer ledige, hvordan de giver deres virksomhedsplaner ben at gå på.

25 motiverede borgere fra Ikast-Brande Kommune møder hver dag op på Ikast Bibliotek. Fælles for dem er, at de er jobsøgende, og hver har de en idé til at skabe en virksomhed. Derfor har de tilmeldt sig Projekt IdéFabrikken, der hjælper dem med at opstarte deres egen virksomhed. Idéerne er blandt andet massage, rådgivning til psykisk arbejdsmiljø, og design af hjemmesider.

Fokus på psykisk arbejdsmiljø

Niels Kristensen fra Bording har lige afsluttet et iværksætterkursus ved Erhvervsrådet og fortsætter nu ved Projekt IdéFabrikken. Hans idé har fokus på, at medarbejdere i stigende grad bliver mobbet på arbejdspladserne.

- Hver 9. medarbejder bliver mobbet, hvor det tidligere var hver 12. medarbejder. Det er en rigtig skidt udvikling, siger Niels Kristensen, der vil arbejde med virksomhedernes psykiske arbejdsmiljø.

Niels har udviklet en kontrolboks, der går under navnet "Mental Indicator", som medarbejderne kan sende en sms til, når de mener, at der er noget galt på arbejdspladsen. Når boksen modtager en besked lyser den op og videresender beskeden til en central medarbejder, der tager sig af medarbejderens henvendelse. Den minder arbejdspladsen om, at der er noget, man skal forholde sig til.

- Ved at vi får fokus på det psykiske arbejdsmiljø, får du også en arbejdsglæde frem, som gør, at du bruger din energi på arbejdspladsen i stedet for at have paraderne oppe. IdéFabrikken skal give mig redskaber til at få kontrolboksen solgt, fortæller Niels Kristensen.

Akvaponi - Dyrk grøntsager med fisk

Flavio Pierri kommer fra Italien og flyttede til Brande for knap fire måneder siden. Nu deltager han i Projekt IdéFabrikken. 

- Min interesse ligger i et lukket system, hvor man kan producere sine egne grøntsager helt økologisk og meget billigere end ved traditionelt økologisk landbrug. Det er hjemmeproduktion for folk, der har behov og passion for at have deres egen lille have - inde i huset eller på terrassen, fortæller Flavio Pierri.

Flavios idé er at producere et kit for systemet, der kaldes for akvaponi. Det er først og fremmest familier, som er målgruppen. Akvaponi består af en fisketank, der er koblet sammen med et system, hvor der gror planter. I fisketanken bliver uspist foder og affald fra fiskene til næring for planterne, som derefter renser vandet til gavn for fiskene.

- For at blive selvstændig konsulent inden for landbrug har jeg brug for nogle redskaber til at finde virksomheder eller investorer, der kan hjælpe med at producere et kit til systemet. Derfor virker IdéFabrikken som en god idé for mig, siger Flavio Pierri.

Søger frivillige mentorer

Fra den 5. august til den 15. september er alle deltagerne på et 6-ugers kursus, hvor de undersøger markedet og udvikler forretningsplanen. Hver deltager bliver senere tilknyttet en mentor fra erhvervslivet, der kan give input og motivation.

Hvis du er interesseret i at blive mentor, kan du kontakte Henrik G. Qvottrup på telefon 2494 6658.

Fakta om Projekt IdéFabrikken

  • Deltagerne i Projekt IdéFabrikken er mellem 25 og 58 år og repræsenterer fem forskellige nationaliteter. Syv ud af de 25 deltagere har tidligere været selvstændige
  • Projekt IdéFabrikken er et iværksætterprojekt for borgere i Ikast-Brande Kommune, der har været ledige i mindst tre måneder
  • Arbejdsmarkedsudvalget, Erhvervsudvalget og Jobcenter Ikast-Brande står bag projektet
  • Henrik G. Qvottrup fra firmaet BrandOffice er leder af projektet
  • Projektet varer 50 uger, hvor de ledige borgere får hjælp og sparring til at skabe virksomheder
  • Følg udviklingen af projektet på Facebook siden: www.facebook.com/projektidefabrikken

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.