Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ikast-borgere i eksperiment på DR1 om velfærdens dilemmaer

To villaveje i Ikast. 21 husstande. En række Ikast-borgere i alle aldre og forskellige faser af livet. Et eksperiment. Det er ingredienserne til to programmer, som DR1 har produceret som optakt til kommunalvalget den 19. november. Resultatet af eksperimentet kan ses på DR1 i programmerne ’Gaden, hvor det offentlige forsvandt’ onsdag den 13. november klokken 20.40 og torsdag den 14. november klokken 20.30.

Billede af gadens beboere 

I fire uger har beboere på Skolegade og Buen i Ikast været med i et eksperiment. De har vinket farvel til hjemmehjælp, boligstøtte og andre kommunale ydelser og har til gengæld selv skulle finde ud af, hvad de vil bruge skattekronerne til. De er blevet mandsopdækket af et kamerahold hver dag fra klokken 7.00 morgen til klokken 22.00 aften. Det er blevet til to programmer, som går tæt på gadens beboere og tæt på de valg og prioriteringer, som lokale politikere til dagligt står overfor.

- Det er et meget spændende eksperiment, og jeg glæder mig sammen med resten af byrådet til at se programmerne. Som lokalpolitikere står vi ofte over for nogle svære valg, som gadens beboere også bliver stillet over for i eksperimentet. Det bliver interessant at se, hvad beboerne vælger at bruge pengene til, og hvad der ikke er økonomi til, fortæller borgmester Carsten Kissmeyer og understreger:

- Jeg håber, programmerne kan få nogle flere til valgurnerne den 19. november. Det er vigtigt for demokratiet, at så mange som muligt sætter deres kryds. Her i kommunen har vi gjort en stor indsats for at få flere til at stemme.
  

Efterfølgende debat med lokale politikere

Klaus Bundgård Povlsen er vært på programmerne og har fulgt gadens beboere i alle fire uger. Han er også vært på en debat, der sendes umiddelbart efter sidste program af 'Gaden, hvor det offentlige forvandt'. I debatten deltager også lokalpolitikere fra Ikast-Brande: Carsten Kissmeyer (Venstre), Preben Christensen (Fælleslisten) og Frank Heidemann Sørensen (Socialdemokratiet). Centralt for debatten bliver den måde, kommunerne bruger pengene på, og hvad vi hver især kræver af og bidrager med til velfærdssamfundet. Debatten sendes på DR1 den 14. november klokken 21.55.
  

Følg med i eksperimentet fra Ikast på DR1

Onsdag den 13. november klokken 20.40
Torsdag den 14. november klokken 20.30.

Vært: Klaus Bundgård Povlsen
  

(Pressemeddelelse udsendt den 8/11 2013)

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.