Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse: Efter dæmningsbruddet ved Brande Elværk Sø

Efter dæmningsbruddet ved Brande Elværk Sø i torsdags er Ikast-Brande Kommune ved at undersøge hændelsens miljømæssige konsekvenser. Kommunen arbejder i øjeblikket på at begrænse omfanget af de miljømæssige skader og følger løbende udviklingen.

Hændelsen har påvirket en op omkring 10 kilometer lang strækning af Skjern Å, hvor vandet indledningsvist blev meget uklart og med reduceret iltindhold. Det reducerede iltindhold har ført til omfattende fiskedød, men mandag kunne der spores en markant forbedring af iltindholdet på strækningen. Ikast-Brande Kommune har etableret en ny, mindre dæmning på stedet i forsøget på at tilbageholde det resterende bundslam i den ellers tømte elværkssø.

I den kommende tid arbejder en nedsat arbejdsgruppe i Ikast-Brande Kommune videre med at skabe klarhed over dæmningsbruddets øvrige konsekvenser for området. Samtidigt undersøger kommunen, hvordan den bør følge op på hændelsen, der er uden fortilfælde i Danmark i nyere tid.

Vil du vide mere
Hvis du vil vide mere om dæmningsbruddet ved Brande Elværks Sø, kan du trykke på linket til flere informationer

Yderligere information kontakt:

  • Chef for Bygge- og Miljøafdelingen Jesper Hahn-Pedersen, tlf. 9960 3331 -   e-mail: jehah@ikast-brande.dk .

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.