Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse: Sikker skoletrafik

Sikker skoletrafik er på skemaet i Ikast-Brande Kommune

En ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden viser, at flere og flere kommuner støtter skolerne i deres arbejde for at skabe sikker skoletrafik.

Det gælder også for Ikast-Brande Kommune, som er gået frem i årets test.
86 af landets kommuner har gennemført Kommunernes Skoletrafiktest, der viser, hvor meget og hvordan kommunerne understøtter skolernes arbejde med sikker skoletrafik. Samarbejdet mellem kommunen, skolerne og det lokale politi er styrket - til gavn for børnene. Hver kommune har fået point efter indsats på forskellige områder.

Sikre skoleveje og færdselsundervisning
Arbejdet med at skabe sikre skoleveje hænger nøje sammen med skolernes færdselsundervisning og involvering af forældre.
Ikast-Brande Kommune har i det forgangne år haft fokus på etablering af netværk mellem færdselskontaktlærere og politi. På det første møde deltog Rådet for Sikker Trafik og der blev blandt andet diskuteret trafikpolitik, færdselsundervisning og kampagner.

•Et netværk mellem politiet og færdselskontaktlærerne på skolerne er værdifuldt, fordi det giver inspiration til den enkelte skoles færdselsundervisning. Desuden får politiet kendskab til skolernes arbejde og særlige udfordringer, og kan give pondus til skolernes indsats, siger Finn Iversen fra Midt- og Vestjyllands politi.
Sikker skoletrafik prioriteres højt i kommunerne
Det er tredje år i træk, testen gennemføres. Det er frivilligt for kommunerne at deltage, og det glæder Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden at se, at så mange kommuner deltager i undersøgelsen.

•Testen viser tydeligt, at arbejdet med at skabe sikker skoletrafik for børn og unge er et emne, som stort set alle kommuner arbejder struktureret og målrettet med. Det er en virkelig god nyhed, siger René Højer, områdechef i TrygFonden.
For at støtte kommunerne i arbejdet med at involvere skole, politi og forældre tilbyder Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden gratis rådgivning, nye undervisningsmaterialer og kampagner.


Skolerne belønnes for deltagelse
Som tak for besvarelsen af Kommunernes Skoletrafiktest modtager kommunen efter sommerferien et helt nyt materiale til de ældste klasser, som konfronterer forældrene med deres børns holdninger og adfærd.
Materialet bygger på en ny undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik, som viser, at forældre spiller en vigtig rolle i forhold til de unges adfærd i trafikken. Faktisk svarer langt de fleste unge, at deres forældre spiller en større rolle, end deres venner, når det kommer til de grundlæggende værdier.

Kontaktpersoner
René Højer, Områdechef for Sikkerhed i TrygFonden, på telefon nr.: 2070 3892
Lene Krogh, Ingeniør, Ikast-Brande Kommune, på telefon nr.: 9960 3253

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.