Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Borgerguider hjælper borgere med selvbetjening på nettet

Ikast-Brande kommune inviterer til åbning af ny service for borgerne mandag d. 1. oktober 2012 kl. 10:00 på rådhuset i Ikast.

I de kommende år bliver selvbetjening en større og større del af kommunens kontakt med borgerne. Derfor har Ikast-Brande Kommune valgt at hjælpe borgerne godt i gang med at bruge det nu. Borgerne kan nu få hjælp af en af de ni faste borgerguider, som vil vejlede og hjælpe borgerne med at finde ud af betjene sig selv på nettet. De ni faste borgerguider er iført ens T-shirts, så borgerne aldrig er i tvivl om, hvor de kan henvende sig og få hjælp.

Borgerne kan betjene sig selv på nettet inden for et meget bredt felt. Nogle få eksempler er læge og sygesikring, affald og genbrug, erhverv, frivillighed, bolig og byggeri, familie, børn og unge. Alle kommunens selvbetjeningsløsninger er samlet på ét sted, som der er nem adgang til på kommunens hjemmeside www.ikast-brande.dk.

De ni borgerguider står til rådighed i hele kommunens åbningstid. Det gælder også om onsdagen, hvor der ellers normalt er lukket i Borgerservice. I starten er borgerguiderne et tilbud på rådhuset i Ikast og efter en forsøgsperiode vurderer kommunen, om servicen skal udvides.

Nyt Borgerservice

Borgerne møder ikke længere skranker og køer i Borgerservice, men kommer der imod først til en række "selvbetjenings-øer" med muligheden for at hjælpe sig selv og få råd af en borgerguide. Rådhusets forhal er, som led i den udvidede selvbetjening, ombygget, så borgerguiderne får optimale rammer til at kunne hjælpe borgerne. Ombygningen af forhallen er sket i samarbejde med kunstneren Jan Balling, som tidligere har stået for farvesammensætningen i byrådssalen.

Udviklingen af den nye service borgerguider startede i maj, blandt andet med uddannelse af borgerguiderne, og nu er håndværkerne ved at lægge sidste hånd på ombygningen, så selvbetjenings-miljøet er klar til åbningen mandag den 1. oktober 2012 kl. 10.00

Alle interesserede er velkomne til at deltage i åbningen og præsentationen af de ni borgerguider, hvor borgmester Carsten Kissmeyer står for indvielsen.

Borgerguiderne er parat til at hjælpe:
Mandag: 09:30-14:00
Tirsdag: 09:30-14:00
Onsdag: 09:30-14:00
Torsdag: 09:30-17:00
Fredag: 09:30-13:00

De ni borgerguider er: Mette Randers, Pia Frandsen, Debbi Keller, Elisabeth Nielsen, Lars Overby Thomsen, Maj-Britt Jahn, Karina Vester Dam, Ditte L. Hansen og Jesper Sørensen. 

Yderligere information:
• Nels Torup Callesen, borgerservicechef, 99 60 40 00, mail: netor@ikast-brande.dk

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.