Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Nabohjælp

I Danmark begås der ca. 45.000 indbrud om året. Det er alt for mange, mener Det Kriminalpræventive Råd. Vi kan selv gøre meget for at undgå, at tyven vælger vores hus. Få nogle gode råd her.

5-nabohjælpslogo

 

Mange kommuner er i dag plagede af indbrud. At der årligt sker ca. 45.000 indbrud om året i de danske hjem, taler også for, at vi gør mere for at sikre vores egen bolig. Noget vi desværre ikke er gode nok til i dag ifølge Det Kriminalpræventive Råd (DKR).

Heldigvis er der meget, vi kan gøre, som både er nemt, og som, undersøgelser viser, er effektivt.

Det handler kort sagt om:

 • At nabohjælpe
 • At sikre vores hus
 • At mærke vores ting

Hjælp din nabo

Mange nabohjælper i dag. Det er godt, for ifølge undersøgelser kan nabohjælp forhindre op til hvert fjerde indbrud. Fx aftaler vi ofte med naboen, at postkassen skal tømmes, mens vi er på ferie, så huset ikke ser ubeboet ud. Vi kan dog gøre meget mere:

Sådan nabohjælper du - fire gode råd:

 • Læg affald i din nabos skraldespand
 • Gå en runde om huset
 • Parker din cykel eller bil foran huset
 • Start dit eget nabohjælpernetværk på www.nabohjælp.dk

Sådan får du Nabohjælp på ferien

Det Kriminalpræventive Råd og TrygFonden har i samarbejde udviklet et nyt redskab til nabohjælp. På www.nabohjælp.dk kan du tilmelde dig en gratis nabohjælpsordning, hvor du med et klik kan invitere udvalgte naboer med i sit private nabohjælpernetværk.
Herefter vil du få besked på din ferie, når dine naboer har tjekket dit hus eller din lejlighed. Når din nabo er på ferie, får du også automatisk besked om, hvad du kan hjælpe med.

 • Log ind på Nabohjælp.dk og opret ferien i din feriekalender
 • Naboen får automatisk besked, når du tager på ferie
 • Naboen tjekker huset, mens du er væk
 • Du modtager sms'er, fra naboen om, at alt er OK - og slapper endnu mere af på ferie


Sikring af dit hjem

Ud over en styrket nabohjælp i kvarteret kan en bedre sikring af hjemmet også hindre indbrud. Tyve vurderer nemlig, hvor lang tid det vil tage at komme ind i et hus, inden de begår et indbrud. Du bør derfor gennemgå dit hus med tyvens øjne. Der, hvor du ville bryde ind, vil indbrudstyven sikkert også.


Seks gode råd til at forebygge indbrud:

 1. Sørg for at have gode låse på alle døre - gerne dobbeltlåse
 2. Investér i solide døre og vindueskarme
 3. Sørg for vindueslåse eller sikringsbeslag på alle vinder
 4. Installér automatisk tænd/sluk belysning
 5. Sørg for at der er ind- og udsyn fra boligen - tæt bevoksning og høje hække omkring boligen, skaber arbejdsro for tyven
 6. Lad ikke værktøj og haveredskaber ligge fremme, så en indbrudstyv kan bruge dem.

Mærkning

Det er en god idé at mærke dine værdigenstande, fordi tyven har svært ved at sælge mærkede varer. En værdiboks kan også være nyttig, hvis du har mange kontanter eller smykker liggende.
Samtidig giver mærkning politiet bedre mulighed for at opklare tyveriet, og du kan nemmere få dine ting tilbage, hvis du har haft indbrud.
Der er flere typer værktøj og metoder til mærkning. I dag kan du få en pen med usynligt blæk, som du kan mærke med uden at ridse. Du kan også bestille klistermærker på DKRs hjemmeside med "Operation Mærkning" til at sætte på døre og vinduer.
Endelig kan du fotografere de ting, du er særligt glad for. Fotoet skal vise varens serienummer, særlige kendetegn eller lignende.

For flere råd besøg www.dkr.dk, www.nabohjælp.dk eller http://www.stopindbrud.dk


 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.