Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kulturprojekt med spirituelt råd afbrydes

Ikast-Brande Kommune afbryder kunstnergruppen Wooloos projekt om rådgivning af kommunen via et spirituelt råd

SocleDuMonde

Ovennævnte kunstprojekt har hen over weekenden givet anledning til megen presseomtale. Det fremstår overordnet, som om byrådet har truffet beslutning om at nedsætte et spirituelt råd - dette er ikke korrekt. Byrådet har givet en bevilling på 100.000 kr. til kunstprojektet Socle du Monde på kunstmuseet Heart.

Først efter beslutningen om at tiltræde projektet Socle du Monde, har kunstmuseet HEART koblet Kommunen med kunstnergruppen Wooloo, og som i andre samarbejder med kunstnere, er byrådet ikke involveret i det kunstneriske indhold; kunstnergruppen har fået fuld kunstnerisk frihed.

I det konkrete tilfælde må vi konstatere:

1) at kunstnernes produkt ikke i den offentlige debat har kunnet adskilles fra byrådets konkrete beslutning, det fremstår således i nogle medier som om Ikast-Brande Kommune har truffet beslutning om nedsættelse af et spirituelt råd, hvilket ikke er korrekt

2) at involveringen af det spirituelle råd rejser for mange kontroversielle spørgsmål og sætter kommunen i et lys, der ikke matcher det omdømme vi ønsker at have

I erkendelse af ovenstående afbrydes Kunstnergruppen Wooloos planlagte rådgivning af kommunen via et spirituelt råd.

Yderligere information kontakt:

• Borgmester Carsten Kissmeyer, telefon 30 76 48 66 
• Viceborgmester Preben Christensen, telefon 40 10 41 08
• Kommunaldirektør Henning Hansen, telefon 20 27 97 77

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.