Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Alt for mange boliger mangler røgalarmer

Julemåneden er højsæson for brande, og mange hjem mangler en røgalarm. De nordiske lande sætter derfor i fællesskab fokus på brandsikkerhed ved at afholde røgalarmdag den 1. december.

Et tændt stearinlys i en udtørret adventskrans eller en tabt cigaretglød:
En røgalarm kan gøre forskellen mellem liv og død.

December er højsæson for brande:
I årene 2008-2011 rykkede brandvæsenet ud til 606 brande i gennemsnit til private boliger i løbet af julemåneden. Det er omkring 35 procent flere udrykninger end i en normal måned. Julemåneden er derfor kendetegnende ved mange brande, som ofte er forårsaget af levende lys i juledekorationer.

Røgalarm 500Samtidig viser en undersøgelse, at cirka 600.000 danske hjem ikke har en røgalarm. Tendensen er den samme i Norge, Sverige, Island og Finland. Fælles nordisk røgalarmdag den 1. december 

De nordiske ministre med ansvar for redningsberedskabet har derfor besluttet, at den 1. december skal være en fælles nordisk røgalarmdag. Det vil sige en mærkedag, hvor befolkningen huskes på, hvordan de forbedrer deres brandsikkerhed ved at anskaffe sig en røgalarm, sætte den op og teste den. 

Alt for mange boliger mangler en røgalarm. For at sikre, at julen ikke går op i røg, lyder opfordringen fra Redningsberedskabet Ikast-Brande således:

  • Køb en røgalarm 
  • Sæt røgalarmen op - så højt som muligt og midt i rummet
  • Test røgalarmen én gang om måneden

Læs flere gode råd om, hvordan du får en brandsikker jul på

Link til:
Brandsikker jul 
www.redfarmor.dk

Find tal for din kommune
Pressen kan finde tal for kommunernes udrykninger til brande i private boliger i julemåneden i perioden 2008-2011 via en oversigt, vedhæftet denne pressemeddelelse.  Oversigten indeholder tal for alle landets 98 kommuner, og nytårsaftensdag er ikke regnet med i tallene.
Link til oversigten

Kontakt
Redningsberedskabet Ikast-Brande kommune
Leder Beredskabschef Niels Christensen
Telefon 99 60 32 90

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.