Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sundhedsiver i Jobboxen med Christian Bitz

Ernæringseksperten Christian Bitz underholdt i torsdags i Jobboxen om sundhed og ernæring – og guidede os til at tænke i andre baner end blot at være fokuseret direkte på den sundeste livsstil. Helt overkommelige råd der kan motivere med små skridt i hverdagen til at leve sundere og ikke skabe en større frygt for vores madvarer.

Christian 23460x 220

Løbende under foredraget bliver der quizzet om sundhed, hvor to deltagere fra publikum dyster om en af Christian Bitz´ egne bøger - "Bitz dit køkken". Spørgsmålene vender forskellige tanker om sundhed - eksempelvis rørsukkers påvirkning i forhold til almindelig sukker, om vigtigheden af motion i et vægttab, om morgenmaden virkelig er det vigtigste måltid?

- En sund livsstil baner vejen for et liv med masser af energi og overskud, forsikrede Christian Bitz. På vejen til at ændre sin egen livsstil, måtte Christian Bitz selv igennem en proces, der gik fra en overdreven sundhedsstyring til et balanceret perspektiv.

I sin iver efter at leve sundt troppede Christian Bitz blandt andet op til fester hos venner og familie med havregryn og et æg, så han kunne få de proteiner, han havde brug for. Dermed blev han kendt som "tossen med klid". Blot det at sidde stille gav ham dårlig samvittighed - han måtte ud at løbe og træne og være sund.

Hans sundhedsiver tog overhånd indtil han en dag forstod, at æbleskiver lavet med fuldkornsmel faktisk var direkte rettet mod skraldespanden. Der skal være en balance i vores spisevaner, og mens han begyndte at løsne op for de stramme sundhedstøjler, fik han efter egen mening i stedet en sundere sjæl og mere overskud.

- Spis endelig varieret og ikke fanatisk. Spis kød som tilbehør, spis mere fisk og flere grøntsager. At vi drikker en øl med vores venner giver os en god oplevelse, hvilket er med til at styrke vores livsstil, fortalte Christian Bitz.

Den overordnede læring er, at vi skal lave helt almindelig sund mad til helt almindelige mennesker - det er der intet hokus pokus over. Det er et opgør med sundhed som et uopnåeligt ideal.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.