Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Pressemeddelelse: Medarbejdernes ideer blomstrer i Ikast-Brande Kommune

Sygeplejersker på elcykler og mere overskud i hverdagen er nogle af de resultater, der indtil videre er kommet ud af muligheden for at få 20.000 kr. af Ikast-Brande Kommune til nytænkende og innovative projekter.

Fem projekter har indtil videre fået 20.000 kr. til at føre deres idé ud i livet. Både afdelinger i børne-, skole- og ældre-området har fået del i puljen. Intentionen er, at ideerne skal være med til at skabe nogle helt nye og unikke løsningsforslag til dagligdagens opgaver og samtidig være med til at mindske kommunens ressourceforbrug.

Elcykler i hjemmeplejen
Hjemmeplejen har fået 20.000 til elcykler til deres udekørende personale. Personalet cykler i forvejen, men afstandene er til tider så lange, at biler har været en nødvendighed. I et stykke tid har det dagligt været normen, at sygeplejerskerne selv måtte lægge bil til, og derfor virkede en ny bil, som eneste løsning. Medarbejderne foreslog dog selv, at elcykler kunne være en mulighed. De er både økonomisk og miljømæssigt en langt bedre investering. Med hjælp fra puljen får hjemmeplejen mulighed for at købe to elcykler i en prøveperiode.

Hullerne lappes hurtigere med Ipads
Entreprenør-afdelingen skal til at kommunikere digitalt i stedet for på papir. De 20.000,- skal gå til at købe Ipads til en forsøgsgruppe, som skal arbejde med dem i det daglige. Medarbejderhåndbøger, arbejdssedler, nyheder og kort kommer nu direkte ud til medarbejderne, så kontoret slipper for at sende de printede versioner. Samtidig bliver det nemmere og billigere at opdatere og ændre dokumenterne. Forsøget er også med til at effektivisere arbejdsgange. Hvis borgerne henvender sig omkring et hul i fortovet, vil det nu blive muligt at sende informationen direkte ud til personalet på vejene.

Derudover er der givet penge til følgende projekter:
- Et forløb, som skal være med til at øge det mentale overskud og forebygge stress (Skoleområdet).
- "Den fantastiske hverdag", som skal munde ud i, at medarbejderne i højere grad trives på arbejdspladsen (Svaneparkens Børnehus)
- Udvikling af medarbejdernes innovationskompetencer (Hjemmevejledningen). 

Har du en idé?
Har du en idé, der er nytænkende og innovativ, kan du også få 20.000 kr. Ikast-Brande Kommune vil gerne, som en del af Mental Frikommune, fremme muligheden for at lade ideerne blomstre og tilbyder derfor at støtte din idé økonomisk. Både privatpersoner, virksomheder og foreninger har mulighed for at søge.

 For yderligere information, eller hvis du har en idé, kontakt:
- Lisa Gramkow Østergaard, ligra@ikast-brande.dk, 99 60 41 63, 26 28 66 48

Pressemeddelelsen er udsendt onsdag d. 19/12-12

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.