Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Miljøgodkendelser

Virksomheder, der er omfattet af godkendelsesbekendtgørelsen skal have en miljøgodkendelse af virksomhedens aktiviteter.

Virksomheder kaldes samlet for listevirksomheder.
Listevirksomhederne er opdelt i 2 typer - bilag 1 og bilag 2.

For virksomhederne på bilag 1 er der ingen ændring i reglerne.

For virksomhederne på bilag 2 skal der fra centralt hold udarbejdes standardvilkår til godkendelsen - dog skal kommunen sætte individuelle vilkår for spildevand og støj samt foretage en vurdering af de øvrige forhold for virksomheden i forhold til omgivelserne (f.eks. boliger, rekreative områder, natur- og habitatområder). Desuden skal affald bortskaffes efter kommunens erhvervsaffaldsregulativ.

Liste 2 virksomheder kan imidlertid allerede før etablering og udarbejdelse af ansøgningsmateriale til miljøgodkendelse se hvilke vilkår, der vil blive stillet som standardvilkår, hvis der ikke er særlige forhold, der gør sig gældende for virksomheden i forhold til omgivelserne.

En miljøgodkendelse indeholder typisk vilkår for:

  • Emissioner fra afkast
  • Lugt
  • Støj
  • Spildevand
  • Affald

Kommunen skal altså stadig i forbindelse med udarbejdelse af miljøgodkendelser og tilsyn gennemgå alle virksomhedens miljøforhold - for både bilag 1 og bilag 2 virksomheder.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.