Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Klimatilpasning

 

Billedet viser oversvømmelse på Strømmen - grønt område med bænke
DMI har udført beregninger med regionale klimamodeller, der viser den generelle udvikling for klimaet i Danmark i år 2100 i forhold til 1900. Beregningerne viser, at det vil blive varmere og vådere, men at der samtidig vil være perioder med tørke. Det vil sige, at den mængde nedbør der kommer, ofte vil have tendens til at komme i kortere perioder og med højere intensitet.

For at imødegå konsekvenserne af kraftige regnskyl, skal alle kommuner have en klimatilpasningsplan.

Klimatilpasningsplanen for Ikast-Brande Kommune beskriver, hvor i kommunen der er høj risiko for oversvømmelse, med en stor skadesværdi til følge. Klimatilpasningsplanen viser derudover, hvilke områder kommunen vil undersøge nærmere. Undersøgelserne skal hjælpe til at finde den bedste forebyggelse og indsats mod fremtidige oversvømmelser i de enkelte områder.

Klimatilpasningsplanen peger på, at de kraftige regnskyl især vil få konsekvenser for dele af Ikast og Brande. Derfor ligger disse to byer først for, når Ikast-Brande Kommune skal i gang med en indsats. Også andre byer i kommunen vil blive påvirket, men i mindre grad. I planen er det beskrevet, hvorfor det er områder i byer, der bliver udpeget som indsatsområder.

Kortene i planen kan give dig et billede af hvilken risiko, der er for, at et givent område vil opleve oversvømmelser. Kortene viser også fremtidens grundvandsspejl og oversvømmelser fra vandløb.

I menuen til venstre kan du klikke dig ind på sider, hvor du kan læse mere om klimatilpasning og finde kommunes klimatilpasningsplan. Ligeledes kan du finde information om, hvad du som grundejer selv kan gøre for at imødegå klimaforandringerne. I menuen kan du også klikke dig ind på en side, hvor du har mulighed for at indberette oversvømmelser til kommunen.

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.