Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Markedsdialog - "det nye Garland"

Ikast-Brande Kommune har besluttet at gå i gang med at undersøge, om vi kan etablere ”et eksperimentarium for socialt ansvar inden for gartneri og jordbrug”.

Eksperimentariet skal ses i sammenhæng med, at Gartneriet Garland, som i dag driver beskyttet beskæftigelse samt træner ledige op til jobs, skal flyttes til et område i Ikast kaldet Vision Vestergade (nr. 77), hvor Ikast-Brande Kommune har opkøbt jord og en tidligere planteskole.

Vi er inspireret af, at vi i efteråret 2016 igangsatte et eksperimentarium for socialt ansvar i rengøringsbranchen i samarbejde med firmaet Elite Miljø. Formålet er her at få langtidsledige borgere med en række barrierer for at kunne indgå på arbejdsmarkedet, i fast arbejde hos enten Elite Miljø eller en af deres samarbejdspartnere. Det ser ud til, at vi allerede er godt på vej til at finde varig beskæftigelse til en række disse borgere.

Vi har brug for hjælp til at udvikle eksperimentariet, og via en række workshops med virksomheder, medarbejdere med videre har vi arbejdet med: Hvordan kan vi finde plads på arbejdsmarkedet til ledige borgere med barrierer og udfordringer, hvordan kan vi bedst muligt udnytte jord, bygninger og det drivhus, der p.t. er i støbeskeen, hvordan kan et tæt samarbejde mellem et privat leverandør inden for branchen og Ikast-Brande Kommune organiseres og foregå mere konkret. Hvordan kan vi sikre, at borgere i beskyttet beskæftigelse får et godt tilbud på det nye Garland.

Byrådet skal efterfølgende beslutte, hvad der skal ske med "Det nye Garland".

Der er afholdt følgende workshops: 

  • 25. april, 2017
  • 3. maj, 2017

 

Er du interesseret i projektet? Så kontakt projektleder Lisa Gramkow Østergaard på 99 60 41 63 eller ligra@ikast-brande.dk

I menuen til venstre kan du følge med i indhold og opsamlinger på de enkelte workshops.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.