Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Job med løntilskud til førtidspensionister

Magnus Brandstrup

Magnus Brandstrup
 2466 7494
mabra@ikast-brande.dk

Nogle førtidspensionister ønsker stadig at bruge den arbejdsevne, de har, og som virksomhed har I mulighed for at ansætte en førtidspensionist i job med løntilskud.

Et job med løntilskud til førtidspensionister (skånejob) er en stilling på særlige vilkår, hvor det særlige er, at arbejdsgiver og arbejdstager aftaler sig frem til løn- og arbejdsvilkår, der svarer til arbejdsindsatsen. Skånejobbet skal godkendes af kommunen, som udbetaler et tilskud til ansættelsen. De aktuelle satser kan ses på Arbejdsmarkedsstyrelsens hjemmeside her.

Hvis førtidspensionistens fysiske eller psykiske tilstand betyder, at vedkommende har brug for hjælp eller vejledning til at starte i jobbet, kan din virksomhed få et tilskud fra kommunen til en mentor. Ligeledes kan din virksomhed søge tilskud fra kommunen, hvis der skal ændres på arbejdspladsens indretning, eller der er brug for særlige arbejdsredskaber. Det er dog et krav, at arbejdsredskabet er af afgørende betydning for, om vedkommende kan klare arbejdsopgaverne.

Der er nogle få betingelser for, at du som arbejdsgiver kan få løntilskud til ansættelse af en førtidspensionist. For eksempel må der højst være én ansat med løntilskud for hver fem ordinært ansatte.

Job med løntilskud til førtidspensionister kan oprettes hos både private og offentlige arbejdsgivere.

Du kan læse mere om job med løntilskud til førtidspensionister på CABI's hjemmeside.

Du kan også læse mere om emnet på Social-, Børne og Integrationsministeriets hjemmeside.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000

Brande administrationsbygning ||  Nørre Snede administrationsbygning

 
E-mail og Digital Post

Kontakt ved generel henvendelse (uden cpr.nr.)
Kontakt ved personlig henvendelse (med cpr.nr.)

 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Ikast-Brande kommune, som vedrører Borgerservice. Så kan vi vejlede dig. Vær opmærksom på, at vi ikke må behandle spørgsmål, hvor der indgår personfølsomme oplysninger.