Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Ikast-Brande har fortsat landets bedste erhvervsklima

Dansk Industri har for ottende gang kåret Ikast-Brande som kommunen med landets bedste erhvervsklima. Kåringen sker på baggrund af en undersøgelse, som Dansk Industri har gennemført for niende år i træk om det lokale erhvervsklima. Selv om Dansk Industri har ændret i undersøgelsens kategorier og spørgsmål, indtager Ikast-Brande Kommune igen en førsteplads – og endda med afstand til nummer to i undersøgelsen.

Bedste erhvervsklima 2018 

En helt særlig kultur

I Ikast-Brande Kommune er det en indgroet del af kulturen at finde fælles løsninger og at udøve myndighed med et servicegen. Både politisk og administrativt arbejder man på at skabe de bedste betingelser for kommunens virksomheder.

- Jeg er utrolig glad for, at vi endnu engang er blevet kåret som kommunen med det bedste erhvervsklima. Vores kultur med at se muligheder og finde løsninger er altafgørende. Hvis ikke vi har virksomheder, der vækster, og som beskæftiger vores borgere, går det ud over vores velfærd. Vi har en helt særlig kultur, og den skal vi værne om og fortsætte med at udvikle, understreger Ikast-Brande Kommunes borgmester, Ib Lauritsen.

Kommunen favner bredt

Ikast-Brande Kommune arbejder målrettet på at skabe de bedste rammer for erhvervsudviklingen. Det afspejler sig i Dansk Industris undersøgelse. Kommunen sørger blandt andet for, at både børn og unge kommer i kontakt med erhvervslivet gennem den åbne skole og yder en ekstra indsats for at få områdets unge mennesker til at tage en uddannelse, som kan sikre dem et godt job. Ligeledes lægger kommunen vægt på en hurtig og kompetent sagsbehandling, når en virksomhed for eksempel skal udvide eller have en miljøtilladelse. Omskoling og efteruddannelse af ledige er også et fokusområde, som både kommer den enkelte borger og virksomheder, der efterspørger arbejdskraft, til gode.

- Jeg er stolt af, at vi udmærker os på en lang række parametre, som både er til gavn for erhvervslivet og kommunen som helhed. Vi arbejder bredt og målrettet og kan bryste os af at have nogle yderst kompetente medarbejdere, der yder en fremragende indsats. Det er virkelig godt gået og helt i tråd med et af pejlemærkerne i byrådets vision, som netop er, at Ikast-Brande skal være Danmarks Erhvervskommune, slutter borgmester Ib Lauritsen.  

Faktaboks 1:

Siden 2010 har Dansk Industri hvert år taget temperaturen på erhvervsklimaet. I år deltager 93 kommuner (Læsø, Fanø, Samsø, Langeland og Ærø er ikke med). Antallet af virksomheder, som deltager i undersøgelsen, er steget markant siden den første måling i 2010. Undersøgelsens resultater er i år baseret på svar fra 7.679 virksomheder landet over samt offentligt tilgængelige statistiske data. 

Faktaboks 2:

Undersøgelsen er i år reduceret til ni kategorier. Ikast-Brande Kommune ligger nr. 1 i kategorierne overordnet vurdering af erhvervsvenligheden og i brugen af private leverandører. I kategorierne arbejdskraft, uddannelse, skatter, afgifter og gebyrer samt information og dialog med kommunen ligger kommunen nr. 2. Herefter kommer en 5. plads i fysiske rammer, en 6. plads i kommunens image, en 8. plads i kommunal sagsbehandling og en 15. plads i infrastruktur og transport. 

Faktaboks 3:

Undersøgelsen viser, at 87 % af virksomhederne i Ikast-Brande Kommune, der har deltaget i undersøgelsen, sikkert eller helt sikkert vil anbefale kommunen til andre virksomheder. På landsplan er det til sammenligning kun 66 % af virksomhederne, der vil anbefale deres kommune til andre.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.