Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Erhvervsklima 2017

Erhvervsklimaet blomstrer fortsat i Ikast-Brande - kåret for 7. gang.

Erhvervsklima 2017

Dansk Industri har for 7. gang kåret Ikast-Brande som kommunen med landets bedste erhvervsklima. Kåringen sker på baggrund af en dybdegående analyse, som Dansk Industri har gennemført for ottende år i træk. Ikast-Brande Kommune har forbedret sig på seks ud af undersøgelsens 11 kategorier og indtager en flot førsteplads i fem af kategorierne.

En fælles indsats

I Ikast-Brande Kommune er det en indgroet del af kulturen at finde fælles løsninger og at udøve myndighed med et servicegen. Både politisk og administrativt arbejder man på at skabe de bedste betingelser for kommunens virksomheder.

- Jeg er utrolig stolt over, at vi for syvende gang har fået titlen som kommunen med det bedste erhvervsklima. Erhvervsklimaet har fået stor opmærksomhed rundt omkring i kommunerne i løbet af de senere år, og der bliver arbejdet hårdt for at forbedre rammebetingelserne for vores virksomheder. At vi endnu engang ender på førstepladsen - og endda er gået frem i seks af de 11 kategorier - vidner om, at kommunens medarbejdere er meget bevidste om den kultur, vi har. Vi plejer at sige, at vi udøver myndighed med et servicegen, fortæller borgmester Carsten Kissmeyer og fortsætter:

- Politisk er vi også optagede af at sikre, at vores virksomheder har de rette rammevilkår; at den rette arbejdskraft er til stede, at sagsbehandlingen er hurtig og kompetent og at vi har gode skoler og institutioner. Den kultur vi har på området, skal vi bevare og fortsætte med at udvikle, understreger han.

Gode ambassadører

De virksomheder, der har deltage i undersøgelsen, er repræsentative for de brancher, som Dansk Industri dækker - produktion, transport, service, rådgivning, engros mv.

Undersøgelsen viser, at 88 procent af de virksomheder, der har deltaget i undersøgelsen, fra Ikast-Brande 'sikkert' eller 'helt sikkert' vil anbefale kommunen til andre virksomheder. På landsplan er det tal kun 67 procent.

- Jeg er utrolig glad for, at så mange af kommunens virksomheder vil anbefale os til andre. Det samspil, vi har med vores virksomheder, er altafgørende for vores succes. Det er aldrig "dem" og "os", men i stedet et spørgsmål om, hvordan vi sammen kan finde fælles løsninger. Vi ønsker udvikling i hele kommunen, og derfor også gode rammebetingelser alle virksomheder i kommunen uanset størrelse, branche eller geografisk placering, slutter viceborgmester Preben Christensen.

Faktaboks 1

Siden 2010 har Dansk Industri hvert år taget temperaturen på erhvervsklimaet i 96 kommuner i Danmark (Læsø og Fanø er ikke med). Antallet af virksomheder, som deltager i undersøgelsen, er steget markant siden den første måling i 2010. Undersøgelsens resultater er i år baseret på svar fra 7.599 virksomheder landet over samt offentligt tilgængelige statistiske data.

Faktaboks 2

Undersøgelsen består af 11 kategorier. Ikast-Brande Kommune ligger nr. 1, i fem kategorier:

overordnet vurdering af erhvervsvenligheden, arbejdskraft, kommunal sagsbehandling, fysisk planlægning og kommunens image. I kategorierne infrastruktur og transport, skatter, afgifter og gebyrer, information og dialog med kommunen samt kommunens velfærdsservice ligger kommunen nr. 2. Herefter kommer en tredjeplads i statistiske indikatorer, og en sjetteplads i brug af private leverandører.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.