Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Erhvervsklima 2015

Erhvervsklimaet er stadig bedst i Ikast-Brande – og med det flotteste resultat nogensinde.

Bedste erhvervsklima 2015

Dansk Industri har for sjette år i træk offentliggjort deres store analyse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. For femte gang indtager Ikast-Brande undersøgelsens førsteplads - og med det flotteste resultat nogensinde. Borgmesteren roser medarbejderne og politikerne for indsatsen.

- Jeg er utrolig stolt over, at titlen som kommunen med det bedste erhvervsklima i Danmark endnu engang tilfalder Ikast-Brande. Vi har endda formået at forbedre os på flere af parametrene. Det ser jeg som et godt tegn på, at hverken medarbejdere eller politikere tager denne placering for givet. Der arbejdes konstant på, at vores kontakt med virksomhederne bliver bedre, og at vi stiller de rigtige rammebetingelser til rådighed, siger borgmester Carsten Kissmeyer.


Otte ud af 11 mulige førstepladser

Undersøgelsen har 11 kategorier. I otte ud af de 11 kategorier ligger Ikast-Brande Kommune nr. 1. Sidste år havde kommunen fem 1. pladser.  I sær én placering glæder viceborgmesteren.

- Det er et stort skulderklap til den kultur, vi har her i kommunen. Vi bliver aldrig trætte af at blive kåret som de bedste.  Jeg synes, at det er utroligt godt gået af hele vores hold, og jeg er særligt glad for, at vi ligger nr. 1 i kategorien information og dialog med kommunen. Vi mødes og løser konkrete udfordringer hurtigt og effektivt. Det sparer os for en masse skriverier frem og tilbage og misforståelser, lyder det fra viceborgmester Preben Christensen.

Synligheden over for virksomhederne er vigtig

Ligesom de tidligere år, har virksomhederne fået nogle ekstraspørgsmål, som ikke indgår i den samlede rangering.

Af ekstraspørgsmålene fremgår det, at 86 pct. af de virksomheder fra Ikast-Brande Kommune, som har besvaret spørgeskemaet, vil anbefale kommunen til andre virksomheder. En fremgang på 4 procentpoint i forhold til sidste år. Som noget nyt er virksomhederne blevet spurgt om deres kontakt til kommunen. 83 pct. af virksomhederne i Ikast-Brande Kommune angiver, at de har haft kontakt med kommunen inden for de sidste to år. Borgmesteren giver et bud på, hvad der kan ligge bag disse tal.

- Jeg tror på, at vi bliver opfattet som virksomhedernes medspiller - både når de er i kontakt med kommunen af forskellige årsager, og når vi sammen kæmper om eksempelvis ændringer af Planloven eller energiafgifter. Denne tilgang, er jeg også sikker på, er ved at rygtes rundt om i landet og dermed medvirkende til, at vores image som erhvervsvenlig kommune bliver udbredt slutter Carsten Kissmeyer.

Fakta

Siden 2010 har Dansk Industri hvert år taget temperaturen på erhvervsklimaet i 96 kommuner i Danmark. Antallet af virksomheder, som deltager i undersøgelsen er steget markant siden den første måling i 2010. Undersøgelsens resultater er i år baseret på svar fra 7.100 virksomheder landet over samt offentligt tilgængelige statistiske data. I den netop offentliggjorte undersøgelse kommer Ikast-Brande Kommune ud med det flotteste resultat nogensinde.

De otte kategorier, hvor Ikast-Brande Kommune er placeret som nummer 1, er Overordnet vurdering af erhvervsvenligheden, Infrastruktur og transport, Arbejdskraft, Kommunal sagsbehandling, Skatter, afgifter og gebyrer, Fysisk planlægning, Kommunens velfærdsservice og Information og dialog med kommunen. I kategorierne Brug af private leverandører og Kommunens image ligger kommunen nr. 2 - Brug af private leverandører er status quo i forhold til sidste år, mens der i forhold til Kommunens image er sket en forbedring fra en 4. til en 2. plads. I den sidste kategori Statistiske parametre, indtager Ikast-Brande Kommune en 6. plads.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.