Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Erhvervsklima 2013

Dansk Industri har den 4. september 2013 for fjerde år i træk offentliggjort deres store analyse af erhvervsklimaet i de danske kommuner. Resultaterne er baseret på svar fra 5.690 virksomheder landet over samt offentligt tilgængelige statistiske data.

Erhvervsklima 2013

Ikast-Brande Kommune har Danmarks bedste erhvervsklima

I 2010 og 2011 kom Ikast-Brande Kommune ind på en første plads i undersøgelsen - skarpt forfulgt af Herning Kommune. I 2012 byttede de to kommuner plads. Nu er titlen som Danmarks bedste erhvervskommune tilbage i Ikast-Brande Kommune.

- Vi er utrolig stolte over, at virksomhederne endnu engang har været med til at pege på os som den kommune, der har det bedste erhvervsklima i Danmark. For os er det vigtigt at vide, at virksomhederne mener, at samarbejdet med kommunen fungerer optimalt. Titlen viser tydeligt, at vi i Ikast-Brande Kommune formår at udøve myndighed med det rette servicegen. Det er en tilgang, der præger alle kommunens områder, og som er rodfæstet i den måde kommunens dygtige medarbejdere håndterer deres arbejde på understreger borgmester Carsten Kissmeyer.

Fremgang på flere områder

Af undersøgelsen fremgår det, at Ikast-Brande Kommunes placering samlet set er bedre end i de tidligere år. I seks af de 11 kategorier, som undersøgelsen omfatter, er kommunen gået frem. Højdespringerne i forhold til sidste år er de statistiske rammevilkår, transport og infrastruktur samt kommunens brug af private leverandører.

En kategori, hvor Ikast-Brande Kommune er gået fra en 3. plads sidste år til en 1. plads i år, er arbejdskraft.  I kategorien bliver der målt på virksomhedernes tilfredshed med kommunens indsats for at skaffe kvalificeret arbejdskraft, herunder Jobcentrets evne til at formidle den nødvendige arbejdskraft.

I lighed med de tidligere år, ligger Ikast-Brande Kommune på 1. pladsen i kategorien Fysisk planlægning. Kategorien dækker over spørgsmål om, hvorvidt der findes attraktive erhvervsgrunde og tilfredshed med den kommunale planlægning.

- Vi gør en dyd ud af at være tæt på vores virksomheder. Erhvervskontaktudvalget besøger i forbindelse med hvert udvalgsmøde en virksomhed i kommunen for at høre om de udfordringer, som virksomhederne står over for - og om vi som kommune kan gøre noget i den forbindelse.

I den dialog får vi ofte at vide, at virksomhederne føler sig godt behandlet af kommunen og dens medarbejdere. Vi giver også gerne en kop kaffe, hvis virksomhederne har brug for at mødes med politikere og embedsmænd. Det er den opskrift på samarbejde, som vi tror på, siger viceborgmester Preben Christensen.

Over 80 pct. af de adspurgte virksomheder i kommunen vil anbefale andre virksomheder at etablere sig i Ikast-Brande Kommune.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.