Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Erhvervsklima 2010 og 2011

Torsdag den 1. september 2011 er Ikast-Brande Kommune for andet år i træk kåret som kommunen med det bedste erhvervsklima af Dansk Industri - DI - og deres medlemsvirksomheder.

Ved prisoverrækkelsen torsdag deltog blandt andet en delegation fra DI, Ikast-Brande Byråd, en række af kommunens chefer for områder med direkte kontakt til virksomhederne og et større presseopbud.

Resultatet for Ikast-Brande Kommune:

Kommunens position er styrket i forhold til DI's undersøgelse af erhvervsklimaet i 2010. Virksomhederne bedømmer kommunerne inden for 10 kategorier, og her indtager Ikast-Brande Kommune ikke alene en samlet førsteplads, som det var tilfældet i 2010, men samtidig også førstepladsen i fire af kategorierne:

  • Overordnet vurdering af erhvervsvenligheden
  • Kommunal sagsbehandling
  • Fysisk planlægning
  • Information og dialog med kommunen

Det sagde de til prisoverrækkelsen:

Direktør for DI - Poul Scheuer:

Ikast-Brande Kommune er rykket og blevet endnu bedre

- Jeg er glad for at være her igen. Jeg ved, at prisen har haft stor betydning for kommunen, og at borgmesteren, siden vi var her sidst i 2010, har haft utroligt mange besøg og selv er rejst rundt for at fortælle, hvordan kommunen gør det forskelligt fra andre kommuner.

- Jeg kan roligt sige, at der har været hård konkurrence om prisen i år,og at alle kommunerne er blevet bedre. Alligevel formår Ikast-Brande Kommune at blive endnu bedre og har både opnået en samlet førsteplads og samtidig at indtage førstepladsen i fire af de 10 kategorier, som kommunerne er bedømt på. De lokale vilkår for erhvervslivet er utroligt vigtige, og det er meget forskelligt, hvordan man gør det fra den ene kommune til den anden. I har ikke hvilet på laurbærrene, og jeg håber, at I vil fortsætte det gode arbejde.

Formand for DI Midt-Vest, Jens Ole Aagaard:

Alle er med til at sikre et godt erhvervsklima

- Det er dejligt at stå her ved siden af Carsten Kissmeyer igen, i byrådssalen, ligesom vi gjorde, da vi overrakte prisen i 2010. Dengang tillod jeg mig at være lidt kæphøj og sige, at det ikke skulle undre mig, om kommunen kunne vinde prisen to år i træk. Jeg er glad for, at vi i dag kan sige, at kommunen har fået en endnu bedre førsteplads. Jeg fornemmer, at prisen for det bedste erhvervsklima har fået erhvervslivets vilkår rykket op på den politiske dagsorden, og at vi ved, hvordan vi skal bruge hinanden, og hvor pengene egentlig kommer fra.

- I har i det forløbne år været brugt som et sigtepunkt for de andre kommuner, og jeg kan godt fortælle jer, at I bliver jagtet. Derfor er det endnu mere sjovt at stå her igen i år. At I vinder prisen er ikke en enkelt mands værk, ikke alene borgmesteren, byrådet eller enkelte medarbejdere. Det er alle medarbejdere, der forstår og driver dette værk. Erhvervsklima er også skoler, daginstitutioner og kulturliv. Det er hele kommunens pris. Jeg vil igen tillade mig at spille lidt kæphøj og sige, at det ikke skulle undre mig, hvis vi kan stå her igen til næste år. Tillykke til jer alle!

Borgmester Carsten Kissmeyer:

Rejsende i godt erhvervsklima

- Vi har brugt prisen i 2010 til at sætte kommunen på landkortet. Når andre spørger os, hvad vi har gjort, forklarer jeg, at det er kommunens historie, der afspejler sig i vores mentalitet. Vi har et enigt byråd, der tager afsæt i, at gode arbejdspladser i kommunen er en forudsætning for, at vi kan være her. Derfor er det vigtigt, at vi håndterer mulighederne for at skabe nye arbejdspladser med fleksibilitet og imødekommenhed. Andre spørger også, om vi bruger mange penge på det her, og nej, det gør vi ikke, tvært imod er vi meget omkostningsbevidste, det ligger også i vores mentalitet.

- Der er ingen tvivl om, at det er her oppe i hovedet, at forandringerne skal ske, og jeg er utrolig stolt på hele kommunens vegne over, at vi nu har fået prisen to gange, og det vil vi fortsat benytte os af. Det er en fornøjelse, når man nu står ovre i hovedstaden og er med til at diskutere virksomhedernes rammevilkår, og hvor man der har andre vilkår end vores, at man er begyndt at lytte til, hvad vi fra det midtjyske siger. Det er os der producerer varerne. Vi vil fortsat arbejde på at skabe de bedste vilkår for produktion og udvikling.


Om selve undersøgelsen:

I selve undersøgelsen er kommunerne målt på de samme parametre i 2011 som sidste år. Forskellen fra sidste år ligger alene i, at der i år er over dobbelt så mange af DI's medlemsvirksomheder, der deltager i undersøgelsen, nemlig godt 4800.

Minimum 25 virksomheder deltager i en undersøgelsen for hver kommune, og de svarer på, hvordan de oplever erhvervsklimaet for deres kommune og denne brugerundersøgelse tæller to tredjedele. Brugerundersøgelsen justeres med en række statistiske data, som tæller en tredjedel af den samlede vurdering af kommunen.

Undersøgelsen er tænkt som et dialogværktøj, hvor kommunerne kan se, hvad virksomhederne lægger vægt på i et godt erhvervsklima.

Læs mere om undersøgelsen her

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.