Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Nye regler

Den nye vejlov, der blev vedtaget 27.12.2014 har betydet en ændring i forhold til grundejers forpligtelser til at snerydde, glatførebekæmpe og renholde fortov og stier langs deres ejendomme. Kommunens nye regulativ er tilrettet de nye bestemmelser.

 

Grundejernes forpligtigelser

Alle grundejere skal snerydde, glatførebekæmpe og renholde fortov eller sti, hvis det pågældende areal ligger i ubrudt forlængelse af en adgang til deres ejendom. Dette betyder bl.a., at en ejendom, der er beliggende mellem to kommuneveje, hvoraf der kun er adgang til den ene vej - kun vil kunne pålægges at snerydde, glatførebekæmpe og renholde fortovet på den side, hvor der er adgang. Eksemplet er vist på nedenstående figur.

 

Eksempel på grundejerens pligter

Pligten for ejeren af en ejendom, der grænser til 2 kommuneveje. Da der kun er adgang til den ene, og fortovet på den anden side ikke ligger i ubrudt forlængelse af adgangen, kan pligten på siden uden adgang ikke pålægges grundejeren. Kilde: Vinter- og Renholdelsesregulativ - Vejledning, Vejdirektoratet.

Se flere eksempler her

Læs mere om grundejerens forpligtelser til at rydde fortov og sti her

Grundejerens pligter - Fortov/sti 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.