Tilgængelighed i og ved offentlige bygninger og færdselsarealer

Kommunen arbejder hen mod at gøre kommunale bygninger, veje, gader, fortove og pladser fremover gøres tilgængelige for alle.

Tilgængelighed i og ved offentlige bygninger

En funktionsnedsættelse bliver først til et handicap, når kommunes borgere møder barrierer i det omgivende miljø. Når barriererne fjernes og tilgængeligheden øges, kan handicappet formindskes eller elimineres. Derfor arbejder Ikast-Brande Kommune hen mod, at gøre de kommunale bygninger tilgængelige for alle.

Bygningsreglementet
Bygningsreglementet indeholder en række krav til tilgængelighe­den ved nybyggeri og ombygninger. Tilgængelighedsbestemmelserne vedrører blandt andet krav om niveaufri adgang, handicapegnede toiletter, elevato­rer, handicapparkeringspladser, ledelinjer, markering af trapper og så videre.

Kontaktperson Jens Lisberg

Tilgængelighed ved færdselsarealer

En funktionsnedsættelse bliver først til et handicap, når borgeren møder barrierer i det omgivende miljø. Når barriererne fjernes og tilgængeligheden øges, kan handicappet formindskes eller elimineres. Derfor arbejder Ikast-Brande kommune hen mod, at veje, gader, fortove og pladser fremover gøres tilgængelige for alle.

Færdselsarealer, der er egnede for borgere med et handicap, er også til gavn for en række øvrige brugere, som for eksempel barnet, den ældre borger, den uheldige person med midlertidig funktionsnedsættelse efter tilskadekomst eller personer med erhverv, som indebærer løft og transport af tunge byrder og lignende.

Øget tilgængelighed imødekommer både de behov for fri bevægelighed, som borgere med handicap har, og de krav om mobilitet, som den stadigt større gruppe af ældre stiller. Disse grupper kan gøres mere selvhjulpne når færdselsarealerne indrettes hensigtsmæssigt.

Ved større anlægsarbejder i byområder i Ikast-Brande Kommune gennemføres derfor som udgangspunkt altid en tilgængelighedsrevisionen efter vejreglernes anvisning.

Vejreglerne tilgodeser en række hensyn til blandt andet tilgængelighed, trafiksikkerhed, fremkommelighed og miljø. Derfor er der ikke i alle henseender fuld overensstemmelse mellem vejreglerne og DS 3028, hvis anbefalinger på nogle områder er mere vidtgående.

Kontaktperson Birgit S Hansen

Brande administrationsbygning ||  Nørre Snede administrationsbygning

E-mail og Digital Post

Kontakt ved generel henvendelse (uden cpr.nr.)
Kontakt ved personlig henvendelse (med cpr.nr.)

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Ikast-Brande kommune, som vedrører Borgerservice. Så kan vi vejlede dig. Vær opmærksom på, at vi ikke må behandle spørgsmål, hvor der indgår personfølsomme oplysninger.