Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sport og kultur

Ikast-Brande Kommune er kendt vidt omkring for sit idrætsliv

Sport og kultur

Det gælder både eliten og bredden. Vi er hjemmebane for Fodboldakademiet under FC Midtjylland, Sportstar College, idrætsefterskolen og idrætshøjskolen ISI, samt for den professionelle golftræneruddannelse.

Her i kommunen kan du dyrke håndbold, fodbold, badminton, volleyball, taekwondo og golf på eliteniveau. Derudover har vi idrætsforeninger, der tilbyder et hav af forskellige sportsgrene. Alt fra faldskærmsudspring, bowling, squash til bueskydning. Det er ikke udvalget af foreningstilbud, som sætter begrænsningerne. Der findes mere end 70 fodboldbaner, 14 håndboldhaller, to vandlande, friluftsbade, 4 golfbaner, en overdækket fodboldbane m.m.

I alt er der 255 godkendte foreninger i kommunen. Det dækker udover sport alt fra musikforeninger, kulturforeninger og hobbyforeninger til internationale og religiøse foreninger. På siden booking.ikast-brande.dk kan kan du danne dig et overblik over de forskellige foreninger i kommunen.

I Ikast-Brande Kommune har vi stor respekt for det frivillige arbejde, der er med til at skabe en mangfoldighed på kultur og fritidsområdet. Vi bakker op om initiativer, der fastholder og udbygger det frivillige lederskab.

Mangeartede kulturtilbud

Kommunen råder også over flere spændende biblioteker samt musiksskoler og har gennem mange år været i front, når der indbydes til kulturelle workshops. På den musikalske scene har Swinging Europe (et EU-projekt med unge jazzmusikere), Unge Sangere og Operaworkshop været tilbagevendende arrangementer med et højt fagligt niveau, mens internationale kunstnere hvert år gæster kommunen i en uge for at udtrykke sig i billeder. Kunsten er mange steder i kommunen, i pakhuse, i kunstparker, på gavle, i gallerier - kunsten er allestedsnærværende og optræder synligt i gadebilledet over alt i kommunen. Og hvis ikke de nye torve i Ikast og Brande tilfredsstiller ønsket om høj arkitektur og kunst, så ligger vi tæt på Carl-Henning Pedersens Museum og kunstmuseet Heart.

Film skal ses i biografen... og det bliver de! I kommunen er der to biografer med 3 sale i hver. Biografen i Ikast er helt ny - og vælter sig i moderne teknisk isenkram. Den anden biograf, Klovborg Kino, er mildest talt et unikt eksempel på vores stædighed og gå-på-mod. Biografen har knap 400 sæder og ligger i en by med ca. 550 indbyggere, men formåede alligevel i 2007 at blive kåret som Danmarks bedste biograf.

Kulturstederne Remisen i Brande og Bakkehuset i Ikast byder i løbet af året på en lang række spændende arrangementer. Bakkehuset i Ikast er det intime spillested med plads til 150 personer, mens Remisen Brande kan bespise op mod 1000 personer. Atmosfæren, stemningen, det gamle i det nye er kodeordene for de to kultursteder - rammerne er unikke, hvilket mange uden for kommunen har fået øjnene op for.

Festivalerne i Ikast-Brande Kommune trækker fulde huse. Musikken lyder flere gange om året i Ikast-Brande.

Er du til store verdensnavne, så ligger Herning kun en kort køretur væk. Her ligger Danmarks første multiarena, der trækker internationale musik- og sportsarrangementer til området.

Du kan også læse mere om kunst, kultur, foreninger med mere i Brande på www.brande.dk.

 

 

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.