Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Vi tænker globalt

Historien taler sit tydelige sprog. Hærvejen, den jyske højderyg og de mange søer og åer har igennem tiderne skabt en kulisse, som borgerne har formået at tilpasse sig

Om Ikast Brande

I dag er den gamle uldjyde skiftet ud med den globale købmand og en fandenivoldsk skabertrang har givet et udsyn og vidsyn, der rækker langt ud over kommunens og landets grænser.

Der er mere end 50 kilometer fra syd til nord i kommunen, og en konstant stigning i antallet af tilflyttere gør, at indbyggertallet har rundet de 41.000 indbyggere. Iværksætterånden og det pulserende erhvervsliv trækker mange tilflyttere til Ikast-Brande Kommune. Lige fra den lille virksomhed med få ansatte til virksomheder med over 15.000 ansatte på verdensplan har til huse i kommunen. Her er videnstunge virksomheder, som har skabt plads til begejstring for såvel lavt som højtuddannede.

Verden bliver mere og mere global, danske virksomheder handler med udlandet og ansætter udenlandsk arbejdskraft, mens danskerne også i stigende grad rejser til udlandet og søger nye arbejdsudfordringer. Det er vi som kommune meget bevidste om, både når det gælder børnepasning, uddannelse og erhverv.

De kulturelle flagskibe har betydet en høj kendskabsgrad uden for kommunen, og vore mange ildsjæle har ofte trukket de store overskrifter i medierne. Musikken, kunsten og sporten har i mange år givet national og international genklang, og vi har ikke været blege for at dyrke både eneren og fællesskabet. Hvad enten vi taler om festivaler, internationale workshops, musicals eller de mange kulturelle tiltag i de små bysamfund, så er det de rebelske og skæve idéer som råder - janteloven er sat ud af kraft.

Ikast-Brande Kommune er måske ikke så stor, men hårdt arbejde og målrettethed har skabt et aktivt og globalt orienteret område.

Borgerne i det midtjyske er gjort af et bestemt stof.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.