Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Lænderyg-/nakkesmerter- kursusforløb

Rehabiliteringsforløb for borgere, der har smerter i ryg og/eller nakke. Forløbet indeholder både undervisning, motion og socialt samvær.

 

Smerter i ryg og nakke er kroniske tilstande, som mange lever med.
At leve med disse smerter, kan være en stor udfordring i hverdagen - både for den enkelte og for den nærmeste familie. Ikke alene skal man håndtere smerterne, man skal også lære at leve med de forandringer, som det ofte fører med sig.

Ikast-Brande har derfor et tilbud om motion, undervisning og mulighed for socialt samvær.
Forløbet varer 10 uger.
Der vil være opfølgning efter 3 og 12 måneder.

Der forventes afholdt 2-3 forløb om året, afhængig af deltagertilmelding.

Hvem kan deltage:

Tilbuddet henvender sig til borgere over 18 år, som har brug for viden og støtte til at mestre hverdagen med kroniske smerter i ryg eller nakke.

Motion:

Der er motion 2 gange ugentlig á 1 time og et kvarters varighed. Motionen vil foregå i hhv. træningslokale og varmtvandsbassin.
Der er fokus på konditions- og styrkeøvelser, kropsbevidsthed, holdningskorrektion samt udspændning og vejrtrækningsøvelser. Du vil fx også få inspiration til hvilestillinger.

Undervisning:

Undervisning foregår 1 gang i ugen, og varer 2 timer. Formålet med undervisningen er, at give dig inspiration og redskaber til, med SMÅ SKRIDT, at foretage livsstilsændringer og blive bedre til at håndtere de udfordringer, som kroniske smerter ofte medfører.
Undervisningen veksler mellem oplæg og erfaringsudveksling. Der vil være mulighed for at arbejde med emner som deltagerne selv har ønsket. Det kan feks være:
- Smertemekanismer- og håndtering
- Energi og prioriteringer
- Håndtering af daglige udfordringer som nedsat hukommelse og koncentration
- Søvn/hvile og afspænding
- Ny rolle i fht. familie, venner arbejde og fritid
- Motivation og brug af egne ressourcer
- Arbejdsstillinger og hjælpemidler der kan lette hverdagen
- M.m.

Undervisningen varetages af en fagperson og en erfaren patient, som selv har smerter i ryg eller nakke. Begge har gennemført en uddannelse i at afholde kurset.

Praktiske oplysninger og tilmelding:

Det er gratis at deltage i kurset, men du skal selv sørge for transport.
Medbring tøj, som du kan bevæge dig frit i, samt indendørssko. Til bassintræning medbringes badetøj, håndklæde og badesandaler.


Du kan høre mere om dette kursus eller andre muligheder hos Lene Christensen, tlf. 99 60 31 08, mobil 21 74 44 85, email sundhedscenter@ikast-brande.dk

 

Se pjecen for kurset her: Lev livet med smerter i ryg og nakke

 

Link til andre muligheder:

Lær at tackle kroniske smerter

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.