Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Lær at tackle kroniske smerter

Har du haft kroniske smerter i over 3 måneder? Har du brug for nye redskaber for at undgå, at smerterne styrer dit liv? Har du brug for inspiration til at leve en mere aktiv hverdag? Så er dette kursus måske noget for dig!

Laer_at_tackle_kroniske_smerter

Der planlægges afholdelse af 2-3 forløb om året, forår og efterår. Der er løbende tilmelding.
 
Du kan lære at tackle kroniske smerter.
Mennesker, der har kroniske smerter, har ofte de samme bekymringer og problemer i hverdagen, selvom årsagerne til de kroniske smerter kan være meget forskellige. Nogle mennesker har lændesmerter, nakkesmerter eller smerter, der går fra skulderen og ud i armen. Andre lider af mere komplekse smerteforstyrrelser, og nogle har smerter efter traumatiske ulykker. Måske ved man slet ikke, hvor smerterne kommer fra!

Formålet med kurset.
Når man har kroniske smerter, skal man ikke bare håndtere smerterne, men også de konsekvenser, sygdommen har for dit liv - arbejdsmæssigt, socialt og praktisk. Formålet med kurset er, at give dig inspiration til, hvordan du kan leve et godt liv, selv om du har kroniske smerter. På kurset er der fokus på at tackle de problemer og udfordringer, der følger af kroniske smerter, så det er dig - og ikke smerterne - der styrer dit liv.

Hvornår?
Vi afholder 2-3 forløb om året. Der er løbende tilmelding

Hvem kan deltage?
Kurset henvender sig til borgere over 18 år, der har haft kroniske smerter i mere end 3-6 måneder, og hvor intensiteten af smerterne er betydeligt forstyrrende for din hverdag. Pårørende er også velkomne på kurset, efter samtale med koordinator.

Der er ca. 12 deltagere på kurset.

Alle er lige - også instruktøren.
Det er et afgørende princip, at alle på kurset kender til det, at have kroniske smerter. Derfor er det mennesker, der selv har oplevet kroniske smerter, der underviser. Instruktøren ved altså, 'hvor skoen trykker', og hvordan det føles, når smerter sætter begrænsninger i hverdagen. Ud over at kende problemerne indefra har instruktørerne gennemført en systematisk uddannelse, der gør dem i stand til at lede kurser for mennesker med kroniske smerter.

Sådan foregår kurset.
Arbejdsform på kurset vil veksle mellem oplæg fra instruktørerne, erfaringsudveksling, øvelser og individuelt arbejde. Det handler ikke om, at du skal præstere noget bestemt, og du vil ikke blive udsat for prøver eller eksamen af nogen art. 

Ingen talepligt, men tavshedspligt.
På kurset vil I komme ind på emner, som er aktuelle for dit liv og din situation, men du vil ikke blive presset til at fortælle mere om dig selv, end du ønsker. Du kan nøjes med at lytte, hvis du har det bedst med det. Til gengæld skal det, der bliver sagt på kurset, behandles fortroligt. Det betyder, at du ikke må fortælle videre, hvad du får at vide om medkursisternes private forhold.

På kurset arbejdes der med følgende emner:

  • Skabe en balance mellem aktivitet og hvile
  • Muskelafspænding
  • Let fysisk aktivitet
  • Kommunikation
  • Vanskelige følelser
  • Medicinforbrug
  • Håndtering af træthed
  • Tankens kraft
  • Problemløsning
  • Valg af behandlingsmetoder

Undervisningen
Kurset følger et fast program og foregår over 7 gange a 2,5 timer pr. gang. Man mødes 1 gang om ugen. Der er også en 7. mødegang umiddelbart efter kurset, hvor der er fokus på langsigtede handleplaner og på at oprette en netværksgruppe.
Du skal være indstillet på at deltage i hele forløbet, så vidt det kan lade sig gøre.

Praktiske oplysninger
Deltagelse i kurset er gratis, men du skal selv sørge for transport. 
Kursusbogen: "Lær at tackle kroniske smerter" udleveres ved opstart.

Yderligere oplysninger og tilmelding
Du kan høre mere om dette kursus og andre muligheder hos Lene Christensen, tlf. 99 60 31 08, mobil: 21 74 44 85, e-mail: sundhedscenter@ikast-brande.dk

Se pjecen for kurset her: Lær at tackle kroniske smerter

Læs mere om kurset på Komiteen for Sundhedsoplysnings hjemmeside.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.