Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Lær at tackle angst og depression

Oplever du tegn på angst og/eller depression? • Er du træt af, at symptomerne styrer dit liv? • Har du brug for inspiration og redskaber til en bedre hverdag? • Har du lyst til at høre erfaringer fra mennesker i samme situation? Så er dette kursus måske noget for dig

Laer_at_tackle_angst_og_depression

På kurset bliver man præsenteret for redskaber, der er specielt udviklet til at tackle og håndtere symptomer og de problemer i hverdagen, som angst og depression typisk medfører. 

Du kan lære at tackle angst og depression
Symptomer på angst og depression kan være, at du i en længere periode føler dig nedtrykt eller trist til mode. Nervøsitet, anspændthed og indre uro kan også være inde i billedet, hvilket har konsekvenser for dit liv - arbejdsmæssigt, socialt og praktisk.

På kurset får du mulighed for at
• tilegne dig redskaber, som kan give dig større psykisk frihed
• dele tanker og erfaringer i et frirum med andre, som er i en tilsvarende situation
• arbejde med dine stærke sider.

Formålet med kurset er at give inspiration til, hvordan du kan leve et godt liv, selvom du har symptomer eller en diagnose på angst og/eller depression.
På kurset er der fokus på at tackle de problemer og udfordringer, som symptomerne giver, så det er dig - og ikke dem - der styrer dit liv.
Målet er, at du får en bedre hverdag med en højere livskvalitet.

Hvornår?
Vi afholder 2-3 forløb om året. Der er løbende tilmelding.

Hvem kan deltage?
Kurset henvender til sig til alle over 18 år, der oplever symptomer på angst og/eller depression, og som har lyst til at lære nye måder, at håndtere hverdagens udfordringer. Pårørende er også velkommen på kurset.

Ved tilmelding aftales tid til en for-samtale.

Undervisningen
Kurset følger et fast program og foregår over 7 gange a 2,5 timer pr. gang. Man mødes 1 gang om ugen. Der er også en 8. mødegang umiddelbart efter kurset, hvor der er fokus på at oprette en netværksgruppe.
Du skal være indstillet på at deltage i hele forløbet, så vidt det kan lade sig gøre.
Der er ca. 12 deltagere på kurset.

Kurset ledes af to frivillige instruktører. De kender selv til at have symptomer på angst og/eller depression. Instruktørerne ved altså, 'hvor skoen trykker', og ved hvordan det føles, når angst eller depression sætter begrænsninger i hverdagen. Ud over at kende problemerne indefra har instruktørerne gennemført en systematisk uddannelse og er certificeret til at lede kurset.
 
Kurset veksler mellem oplæg fra instruktørerne, erfaringsudveksling, øvelser og individuelt arbejde. 

Det handler ikke om, at du skal præstere noget bestemt, og du vil ikke blive udsat for prøver eller eksamen af nogen art. Du kan nøjes med at lytte, hvis du ønsker det og der er selvfølgelig tavshedspligt.På kurset arbejdes der bl.a. med følgende emner
• Triggere og advarselssignaler
• Bedre kommunikation
• Forebyggelsesstrategier
• Håndtering af psykisk/fysiske smerter og træthed
• Problemløsning
• Samarbejde med sundhedsvæsnet
• Fysisk aktivitets betydning for humøret

Praktisk oplysninger
Deltagelse i kurset er gratis, men du skal selv sørge for transport.

Kursusbogen: "Lær at tackle angst og depression" udleveres ved opstart.

Yderligere oplysninger og tilmelding 
Du kan høre mere om dette kursus eller andre muligheder hos Lene Christensen, tlf. 99 60 31 08, mobil 21 74 44 85, email sundhedscenter@ikast-brande.dk

Se pjecen for kurset her: Lær at tackle angst og depression


Du kan læse mere om kurset på Komiteen for Sundhedsoplysnings hjemmeside

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.