Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kurser

Ikast-Brande Kommune har flere forskellige sundhedstilbud til borgere med kroniske sygdomme og deres pårørende, eller til borgere som ønsker at gøre noget godt for helbredet. Mange af tilbuddene er rettet mod mennesker, der vil gøre noget godt for deres sundhed og helbred. Alle vores kurser er gratis

Cykeltur

Her kan du finde oplysninger om de kursusforløb kommunen tilbyder til voksne med forskellige kroniske sygdomme

Kuser der tilbydes:

Angst og depression
Et kursus hvor formålet er, at give dig redskaber til at leve et godt liv med symptomer eller diagnoserne angst og/eller depression.
Læs mere om kurset lær at tackle angst og depression

 

Diabetes
Dette kursus er til dig med prædiabetes og diabetes 2, hvor formålet er at øge din viden omkring sygdommen, finde en motionsform, der passer dig. Desuden vil du få redskaber til at sætte realistiske mål, der styrker dit helbred. Samt socialt samvær med andre der har diabetes.
Læs mere om kurset Diabetesrehabilitering

 

Hjertesygdomme
Dette kursus er et kursus, til stabile hjertepatienter, der har brug for støtte til at ændre / fastholde livsstilsændringer. Her får du redskaber til håndtering af hverdagslivet, finde en motionsform, der passer dig og der styrker dit helbred, samt socialt samvær med andre der har hjertesygdomme.
Læs mere om kurset Hjerterehabilitering

 

KOL
På KOL-kurset kan du lære mere om vejrtrækningsteknikker, virkninger og bivirkninger af din medicin, få en bedre kondition og socialt samvær med andre KOL-patienter.
Læs mere om kurset KOL rehabilitering

 

Kronisk sygdom  i naturen
Er et nyt spændende kursus, hvor naturen og dens omgivelser bringes i spil. Det er et kursus, hvor du, som lever med en kronisk sygdom, kan få redskaber til at lære at mestre, livet med en kronisk sygdom gennem undervisning og aktiviter i naturen.
Læs mere om kurset Kronisk sygdom i naturen

 

Kroniske smerter
På dette kursus er der fokus på at tackle de problemer og udfordringer, der følger af kroniske smerter, så det er dig - og ikke smerterne - der styrer dit liv.
Læs mere om kurset lær at tackle kroniske smerter

 

Kræft
Er et tilbud om rehabilitering med fysisk træning, undervisning og mulighed for socialt samvær. For at genvinde lidt af fysikken og få daglige aktiviteter til at virke overkommelige igen efter et kræftforløb. Man lærer at håndtere sygdommen, og lære at leve med de forandringer og følelsesmæssige påvirkninger, som sygdommen ofte fører med sig.
Læs mere om kurset Kræftrehabilitering

 

Lænderygsmerter
Lænderygsmerter er en kronisk tilstand, som mange lever med.
At leve med lænderygsmerter, kan være en stor udfordring i hverdagen, Ikast-Brande kommunes Sundhedscenter, har derfor et tilbud om fysisk træning, undervisning og mulighed for socialt samvær.
Læs mere om kurset lænderyg rehabilitering

 

Lær at tackle hverdagen som pårørende
Når man er nær pårørende til et andet menneke der er langvarigt syg, eller har en funktionsnedsættelse, kan det ikke undgåes at have effekt på ens eget liv. Man kan f.eks. have følelsen af mangelde overskud, eller måske bare føle sig frusteret indimellem.
Dette kursus sætter fokus på, at kunne give dig som pårørende, nogle redskaber, til at lære at tackle de ting der følger med, når man er pårørende. Således at man bedre kan passe på sig selv og få hverdagen til at fungere bedre.
Læs mere om kurset Lær at tackle hverdagen som pårørende

 

Rygestop
Kom & Kvit er et fleksibelt rygestopforløb, der udbydes i samarbejde mellem Ikast-Brande kommunes Sundhedscenter samt Ikast og Brande apotek.
Læs mere om kurset rygestop

 

Vægtstop for overvægtige gravide
Er et tilbud til dig, der gerne vil minimerer din vægtøgning under graviditeten og
forbygge udvikling af overvægt hos dit ventende barn.
Læs mere om kurset vægtstop for overvægtige gravide

 

Se mere om muligheder på børneområdet her

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000

Brande administrationsbygning ||  Nørre Snede administrationsbygning

 
E-mail og Digital Post

Kontakt ved generel henvendelse (uden cpr.nr.)
Kontakt ved personlig henvendelse (med cpr.nr.)

 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.