Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sund mad i haller

I Ikast- Brande Kommune er muligheden for det sunde valg fast tilstede i kommunens idrætshaller. Samtlige haller har nemlig forpligtet sig til at sikre, at der er et udbud af sund mad og drikke, hvilket indebærer, at alle cafeteriaer er certificeret som Nøglehulsmærket spisested.

Nøglehulsmærke

At alle cafeteriaer i kommunens idrætshaller i dag er certificerede som Nøglehulsmærkede spisesteder skyldes projekt Sund mad i haller, der påbegyndtes i 2010 og afsluttedes vinteren 2012/2013

Projektet havde til formål at indhøste erfaringer med, hvordan haller kan udkonkurrere pomfritter og pølser med sundere varer - både i hverdagen og til stævner.

Hvordan denne udfordring skulle gribes an, fik 4b på Ejstrupholm skole til opgave at give forslag til.

Sundhedsafdelingen stillede derfor, i foråret 2010, klassen spørgsmålet: "Hvordan hjælper kommunen familier, børn og unge med at blive sundere?"

Mange gode forslag kom frem, men elevernes forslag om at arbejde med "Sundere mad i hallerne" blev kåret som den bedste idé.

"Vi ved, at motion og sund mad hører sammen og er et af hjørnestene i Ikast-Brande Kommunes Sundhedspolitik. Sund mad giver mere energi og overskud, så derfor lytter vi til børnene og handler på deres ønsker om nogle sundere alternativer i hallerne."

Ikast Brande Kommune gik i dialog med de kommunale haller om at udvikle et sundere og attraktivt varesortiment i hallernes cafeterier, for derved at underbygge hallernes profil, som en af arenaerne for trivsel og sund livsstil for borgerne i kommunen.

Det er vigtigt, at der er fokus på sundhed, der hvor børn og unge færdes. Derfor skal brugere af hallerne i kommunen også have mulighed for at købe sund mad.
 

For at hjælpe børn og forældre til at navigere i mellem sund og usund mad blev det besluttet, at alle haller skulle certificeres som Nøglehulsmærket spisested og dermed altid have minimum 1 Nøglehulsmæket ret på menuen.

En Nøglehulsmærket ret indeholder flere fibre, flere grøntsager, mindre sukker og fedt.

Kultur- og Fritidsområdet i kommunen har det overordnede ansvar for aftalen, mens Sundhedsafdelingen bidrager i forhold til at hjælpe og inspirere til ændringer i forhold til et øget udbud af sundere mad i hallernes cafeterier.

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.