Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Robusthed gennem hele livet

Hvad gør, at nogen ældre – måske på trods af betydelige vanskeligheder og livsudfordringer - klarer sig uden hjælp fra det offentlige?

Hvorfra har de deres robusthed, ressourcer, vilje og handlestrategier? De spørgsmål har sundhedsstaben i Ikast-Brande Kommune arbejdet med gennem et forskningsprojekt med støtte fra Nordea Fonden og i et samarbejde med Syddansk Universitet og Københavns Universitet.

I undersøgelsen af ældres robusthed er der foretaget forskningsinterview med 40 robuste og selvhjulpne borgere bosiddende i Ikast-Brande. De er i alderen 60 - 94 år, og har ikke modtaget hjælp fra kommunens Sundheds- og Omsorgsområde gennem de sidste fire år. I projektrapporten kan man læse om resultaterne som viser, hvilke forhold de ældre selv mener, der har været med til at skabe deres robusthed, selvstændighed og evnen til at kunne tackle livets udfordringer.

Link til Rapport om Projekt Robuste ældre

 

 

Interview med Christian 

 

Interview med Anni

 

Interview med Kirstine

 

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.