Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Uddannelse til unge med særlige behov

Hvis du er mellem 16 og 25 år, og har svært ved at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse har du mulighed for at søge ind på en Særligt Tilrettelagt Ungdomsuddannelse.

Uddannelsens formål og navn
Den Særligt tilrettelagte Ungdomsuddannelse, som forkortes STU, er et 3-årigt forløb, som tager afsæt i dit behov.

Formålet er at understøtte dig i at opnå personlige, sociale og/eller faglige kompetencer til et så selvstændigt og aktivt voksenliv som muligt og eventuelt til videre uddannelse og beskæftigelse.
 
Hvem kan benytte uddannelsen
Uddannelsen er målrettet unge, der har opfyldt undervisningspligten, men ikke har mulighed for at gennemføre en traditionel ungdomsuddannelse med specialpædagogisk støtte eller en erhvervsgrunduddannelse, EGU.

Uddannelsen tilbydes unge med udviklingshæmning og andre unge mellem 16 - 25 år med særlige behov. Det kan være borgere med svære bevægelseshandicaps, multihandicap, autisme, ADHD eller andre psykiske lidelser samt unge, der har fået en hjerneskade.

Optagelse på den 3-årige ungdomsuddannelse
Hvis du mener, at tilbuddet om ungdomsuddannelsen er noget for dig, og du ønsker at søge ind på uddannelsen, kan du henvende dig til Jobcentrets ungerådgivning, Ikast-Brande Kommune.
  
Læs mere her

 

STU-Pingvinfortællinger

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.