Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Uddannelse til unge med særlige behov

Her kan du læse om en særlig uddannelse til unge, som ikke har mulighed for at kunne modtage traditionel form for ungdomsuddannelse. Du kan læse om formålet med uddannelsen, hvem den er målrettet til, og hvordan du søger om optagelse.

 

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Uddannelsens formål og navn

Uddannelsen kaldes for Særlig tilrettelagt Ungdomsuddannelse, som forkortes STU. Intentionerne med den 3-årige uddannelse er, at det er den unges behov, der tages udgangspunkt og afsæt i.

Læs mere om STU på www.stu.ikast-brande.dk 
På  http://stu.ikast-brande.dk/om-os kan du finde informationer og kurser, som er målrettet fagpersoner og pårørende.

Hvem kan benytte uddannelsen

Uddannelsen er målrettet unge, der har opfyldt undervisningspligten, men ikke har mulighed for at gennemføre en traditionel ungdomsuddannelse med specialpædagogisk støtte eller en erhvervsgrunduddannelse, EGU.

Uddannelsen tilbydes unge med udviklingshæming og andre unge mellem 16 - 25 år med særlige behov. Det kan være svære bevægelseshandicaps, multihandicappede, autisme, ADHD eller andre psykiske lidelser samt unge, der har erhvervet en hjerneskade.

Optagelse på den 3-årige ungdomsuddannelse

Hvis du mener at tilbuddet om ungdomsuddannelsen er noget for dig og ønsker at søge ind på uddannelsen kan du henvende dig til Ikast-Brande Kommunes STU-vejleder.

Klik her for kontaktoplysninger

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.