Uddannelse til unge med særlige behov

Her kan du læse om en særlig uddannelse til unge, som ikke har mulighed for at kunne modtage traditionel form for ungdomsuddannelse. Du kan læse om formålet med uddannelsen, hvem den er målrettet til, og hvordan du søger om optagelse.

Særlig Tilrettelagt Ungdomsuddannelse

Uddannelsens formål og navn

Uddannelsen kaldes for Særlig tilrettelagt Ungdomsuddannelse, som forkortes STU. Intentionerne med den 3-årige uddannelse er, at det er den enkelte unges behov, der tages afsæt i.

Læs mere om STU på www.stu.ikast-brande.dk
På  http://stu.ikast-brande.dk/om-os kan du finde informationer og kurser, som er målrettet fagpersoner og pårørende.

Hvem kan benytte uddannelsen

Uddannelsen er målrettet unge, der har opfyldt undervisningspligten, men ikke har mulighed for at gennemføre en traditionel ungdomsuddannelse med specialpædagogisk støtte eller en erhvervsgrunduddannelse, EGU.

Uddannelsen tilbydes unge udviklingshæmmede og andre unge mellem 16 - 25 år med særlige behov. Det kan være svære bevægelseshandicaps, multihandicappede, autisme, ADHD eller andre psykiske lidelser samt unge, der har fået en hjerneskade.

Optagelse på den 3-årige ungdomsuddannelse

Hvis du mener at tilbuddet om ungdomsuddannelsen er noget for dig og ønsker at søge ind på uddannelsen kan du henvende dig til Ikast-Brande Kommunes STU-vejleder.

Klik her for kontaktoplysninger