Natur og Miljøprojekt Karstoft Å

Vådområdeprojekt ved Karstoft Å

Klik på billede for større foto.

Oversigtskort

Ikast-Brande Kommune arbejder i øjeblikket på at gennemføre et naturgenopretningsprojekt ved Karstoft Å, som vil forbedre åens og de ånære arealers naturværdi. Dele af Karstoft å, Harpes Bæk og Risbjerg Bæk vil blive genslynget, og der vil blive etableret et vådområde som led i projektet.

Naturgenopretningsprojektet er en del af vådområdeindsatsen for vandopland Ringkøbing Fjord, og vil reducere udvaskningen af kvælstof til fjorden. Det forventes, at vådområdeprojektet ved Karstoft Å vil fjerne 11,3 tons kvælstof fra vandmiljøet om året, svarende til 105 kg/ha/år.

Samtidig vil forbedrede fysiske forhold i og ved vandløbene medvirke til, at Vandplanens målsætninger for fisk, smådyr og vandplanter opfyldes.

Hvis du vil vide mere om processen:

Videncentret for Landbrug har lavet en pjece om processen i et vådområdeprojekt.

VFL Vådområde-folder.