Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

"Den Skæve Bane" - Natursti på den nedlagte jernbane

Her på siden finder du informationer om stiens tilblivelse og gode ideer til en tur ud på den naturskønne banesti.

Den Skæve Bane 460

Formålet med vedligeholdelsesarbejdet er at gøre stien mere brugbar og tilgængelig.

Arbejdet er udført med nedskæring, grenknusning, udjævning samt hensyntagen til den naturlige mangfoldighed. Desuden de nødvendige grøftearbejder af hensyn til nabolodsejere.

Folder
Ikast-Brande Kommune har lavet en lille folder, som kan bruges, hvis man har lyst til en tur til fods eller på cykel. Ridning er ikke tilladt på den kommunale del af ruten fra kommunegrænsen mod Billund Kommune og frem til Ejstrupholm.
"Den Skæve Bane" - Natursti på den nedlagte jernbane
Jyske banestier

Hvor finder jeg den "Den skæve bane"?
Den Skæve Bane går fra kommunegrænsen fra Billund Kommune - lidt sydvest for Blåhøj Kirkevej via Blåhøj, Drantum, Brande, Ejstrupholm og til Hampen St. Fra Ejstrupholm er det Skov- og Naturstyrelsen som passer stiforløbet videre til Funder.
Link til oversigtskort

"Den skæve bane"
Den Skæve Bane fik sit navn efter jernbanen, som løb tværs igennem Jylland fra Bramming i sydvest til Laurbjerg i nordøst. Persontrafikken ophørte omkring 1971, og i dag er der kun skinner tilbage på forløbet imellem Bramming og Grindsted. Det øvrige forløb er altså natursti, som giver en enestående chance for at nyde den midtjyske natur.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.