Infotavler

Infotavler er blevet sat op ved forskellige naturlokaliteter i Kommunen. Tavlerne skal bidrage til en endnu bedre oplevelse på tur i naturen, for de besøgende. Nogle steder er tavlerne sat op i stedet for en forældet tavle, og andre steder er der kommet helt nye til.

Skitse Brandlund Mose 460

Informationen om naturarealerne bidrager med en bedre forståelse for, hvorfor det er så vigtigt at passe på naturen i den daglige drift og ved pleje, samt forståelse for at arealerne faktisk er rigtig flot natur, så naturen måske vil blive endnu mere værdsat.

Alle de nye tavler er rigt illustreret med flotte akvareller der også formidles gennem en letlæst, overskuelig tekst, og udviklet i et tæt samarbejde mellem kommunens driftsafdeling, naturgruppen og en ekstern konsulent.
Så opfordringen fra Naturgruppen - kom ud i dejlige sommerland, og opleve naturen.

Placering af nye infotavler

"Det har været en svær proces at skulle prioritere de steder vi der skal informeres om, samt hvad der skal formidles om på den enkelte lokalitet"

Nogle af stederne har kommunen valgt at sætte fokus på nye rekreative områder, som ved Flø Rast, lige uden for Brande. Her er der lagt vægt på at alle gæster bliver gjort opmærksom på, at der er mange muligheder for rekreativ udfoldelse lige i nærheden af byen, hvor man kan sejle til i kano, eller cykle ud, og sove i shelter og fiske i Skjern å, eller man kan tage hele børnehaven med på tur og lave lejrbål og studere naturen med net og lup.

Andre steder er det en særlig naturtype, der er sat fokus på, som ude ved Sandfeldtvej i Brande, hvor forbipasserende kan lære mere om hvordan køer og får med deres særlige måde at græsse på er med til at pleje og udvikle de to forskellige naturtyper der er at finde i det bynære naturområde

"Der dukker jo ofte mange interessante historier op, når man graver lidt i et givent steds historie. Så vi har valgt nogle emner der er til at erkende på den enkelte lokalitet. Det er vigtigt for os at læseren af tavlen faktisk også kan se det vi formidler når vedkommende står derude, og ligeså vigtigt at det man ser derude bliver nævnt, eller illustreret. I Ikast-Brande kommune er der rigtig mange spændene historier at fortælle om naturen, og de geologiske og historiske faktorer der har formet den gennem tiden"

Hvis man ønsker at tage de flotte nye tavler ved selvsyn, er de placeret på følgende lokaliteter:

• Brande Elværksø: Ved p-plads
  • Brande Elværkssø: Ved omløbsstryget
  • Flø Rast: ved pendlerplads, p-plads ved Herningvej og ned til Skjern å.
  • Brandlund Hede: Ved p-pladsen ved indgangen til det fredede område.
  • Brandlund Mose: Ved mosen.
  • Sandfeldtvej: Ved de to adgangsveje forbi de nye dyrehegn
  • Kragelundvej, Engesvang: Ved indgang til nyt naturområde der græsses med får.
  • Gormosen, Brande: For enden af Gl. Thyregodvej
  • Hørbylunde Bakker: Ved p-plads ved Silkeborgvej