Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Jagt og jagttegn

Jægere skal have et gyldigt jagttegn, og de skal have det med sig, når de går på jagt. Jagttegnet giver tilladelse til at drive jagt efter de gældende regler, og det skal fornyes hvert år.

For at få jagttegn skal du være fyldt 16 år, og enten være opført i Skov- og Naturstyrelsens Jagttegnsregister eller bestå jagtprøven.

Undervisning og våbenkursus
Du kan blive undervist i jagt på aftenskolekursus, i en lokal jagtforening eller i Ikast-Brande Kommunale Ungdomsskole. Man kan også læse selv. Dog skal man følge det obligatoriske våbenkursus hos en godkendt våbenkursuslærer, der også sørge for tilmelding til jagtprøven til Skov- og Naturstyrelsen. Jagttegnsekspeditionen kan oplyse om navne og adresser på våbenkursuslærerne.
 

Hjort - jagttegnUndervisningsmaterialet/lærebogen
 "Vildt og jagt i Danmark" fås hos
Hornslet Bogtrykkeri, tlf. 86 99 45 11.

Link - Jagttegn  udstedes af Skov- og Naturstyrelsen

Link - Jagtinfo Danmarks Jægerforbund

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.