Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Naturplejedag på Linnebjerg

Invitation til naturplejedag på Linnebjerg Bakkeø fredag d. 19. juni 2015

Naturplejedag

Hvorfor:

Brun pletvinge er en truet sommerfugleart, som lever på Linnebjerg Bakkeø. Trods eftersøgninger på tidligere kendte lokaliteter i Ikast-Brande Kommune, er den kun fundet her. Denne bestand af brun pletvinge er yderst sårbar, og området den lever i skal plejes, hvis ikke arten skal forsvinde fra kommunen.

Brun pletvinge
Brun pletvinge (Foto: Morten DD Hansen)

Hvad:

De sidste to år har frivillige hjulpet med at pleje naturen på Linnebjerg Bakkeø. I år skal vi forsætte plejen og have åbnet op i egekrattet, så lysforholdene bliver bedre for skovbundsplanterne og sommerfuglens larver derved får mere at leve af. Vi skal også skabe flere nektarplanter til de voksne sommerfugle ved, at fjerne noget af det tætte græs, så blomsterplanterne får en chance.

Hvem:

Vi har brug for folk, der kan bruge redskaber og folk, der kan slæbe og ikke er bange for lidt sved på panden. Da vi ikke skal ødelægge mere end vi hjælper, skal tingene foregå ved håndkraft. Så medbring gerne motorsav, ørnenæb eller lignende til at fjerne opvækst. Vi skal desuden også have fjernet noget mos og græs, så medbring også rive og spade. Alle indsatser er velkomne - og du kan gå når du har lyst.

Hvornår:

Fredag d. 19. juni 2015. kl. 14 til 18.

 

Program:

Kl. 14.00: Vi mødes på P- Pladsen ved Linnebjerg Bakkeø (ligger imellem Linnebjergvej 4 og 6, Ikast). Fremmødte vil blive inddelt i grupper som passer på det man kan /har lyst til at hjælpe med.

kl. 14.15: Vi går til toppen og deler os ud i grupperne. Plejen påbegyndes.

kl. 15.30: Kaffe

kl. 16.00: Guidet tur rundt på bakkeøen med info om sommerfuglen brun pletvinge og egekrattet.

kl. 16.45: Plejen fortsætter.

kl. 17.45: Afrunding og opsamling - hvad har vi nået i år?

kl. 18.00: Tak for denne gang!
 

Selvom programmet fortsætter til kl. 18.00 er du velkommen til at gå når du vil.

 

Hvad du får ud af det:

Udover lidt motion og en forhåbentlig dejlig dag i naturen sammen med andre gode folk, så er du med til at sikre levestedet for en ellers trængt sommerfugl. Derudover vil du få en guidet tur på Linnebjerg Bakkeø. Ikast-Brande Kommune giver eftermiddagskaffe.

Følg eventet på Ikast-Brande Kommunes facebookside, som går i luften 1. juni 2015.

 

Tilmelding:

Tilmelding skal ske senest torsdag d. 11. juni kl. 12.00  til Ikast-Brande Kommunes naturgruppe enten på mail: levil@ikast-brande.dk eller på telefon nr. 9960 3394. Børn er meget velkomne. Har du spørgsmål om arrangementet er du velkommen til, at kontakte biolog Lene Kolind Vilstrup på ovenstående mail eller telefonnummer.

Arrangører: Danmarks Naturfredningsforening, Ikast-Brande og Ikast-Brande Kommune

 

 Linnebjerg_kort

Linnebjerg Bakkeø

 

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.