Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Oprindelse, biologi og udseende

Der findes flere mindre og uskadelige arter af Bjørneklo i den danske natur. Det er kun den store kæmpe-bjørneklo, som ikke er naturligt hjemmehørende i Danmark. Samtidig er det også kun kæmpe-bjørnekloen, der de seneste årtier er blevet et stort problem.

Da Ikast-Brande Kommune er beliggende højt oppe i vandløbssystemet har kæmpe-bjørneklo endnu ikke en stor udbredelse i Ikast-Brande Kommune. Den findes dog spredt i alle dele af kommunen. Særligt ved Brande Å og Skjern Å, hvor de danner grænse til Herning Kommune, findes store forekomster af kæmpe-bjørneklo.

Hvis du har kendskab til, at kæmpe-bjørneklo vokser på arealer, der ikke fremgår af kortet, er det vigtigt at meddele dette til kommunen. Hvis ikke kommunen har kendskab til kæmpe-bjørneklobestande, vil de ikke indgå i den bekæmpelsesplan, som kommunen står for.

Du kan meddele kommunen nye kæmpe-bjørneklobestande ved at markere stedet på et kort, angive antal planter, udbredelse, dato for observation og sende en mail til teknikogmiljoomraade@ikast-brande.dk 

Bjørneklo-blade

Links: 
Bekæmpelse foretages af Ikast-Brande Kommune fra 2010-2014   
Saften fra planten, planten er problem i naturen 
Hvis du selv ønsker at bekæmpe Kæmpe-Bjørneklo 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.