Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Bekæmpelse

Hvis du selv fortager bekæmpelsen på din ejendom, er det vigtigt at vælge den rigtige strategi. Hvilken strategi, du vælger til bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo, afhænger oftest af, hvor mange planter du skal bekæmpe.

Bjørneklo-slåning

 

Hvis du selv foretager bekæmpelsen

Hvis du selv fortager bekæmpelsen på din ejendom, er det vigtigt at vælge den rigtige strategi. Hvilken strategi, du vælger til bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo, afhænger oftest af, hvor mange planter du skal bekæmpe.

Der er overordnet fire måder at fjerne planterne på:

  • rodstikning/opgravning
  • slåning
  • græsning
  • kemisk bekæmpelse

Desuden kan du standse spredning af planter fra et areal ved at fjerne blomsterskærmene, før frøene modnes.

Bekæmpelsen skal gentages og kontrolleres flere gange i løbet af en sæson.

Der er følgende minimumsfrister for bekæmpelse:

  1. 1. bekæmpelse - inden 1. juni
  2. 2. bekæmpelse (eller kontrol af 1. bekæmpelse) - inden 1. august

Det anbefales, at du bekæmper to gange mellem 15. april og 1. juni. Det er vigtigt, at du starter tidligt, når planterne kun har to blade og er 10 -15 cm høje. Jo mindre planterne er, jo nemmere og billigere er det at bekæmpe dem.

Uanset hvilken bekæmpelsesmetode, du anvender vil det tage flere år at få kæmpe-bjørneklo helt væk fra et areal, da frøene kan ligge 7-10 år i jorden og stadig være spiringsdygtige. Mange steder er der også risiko for, at planten indvandrer igen fra naboarealer efter afsluttet bekæmpelse.

Indsatsen er mest krævende det første år, hvorefter den gradvis kan reduceres. Selv efter at der på et areal ikke længere er set kæmpe-bjørneklo, er det dog en god ide, at du holder øje med, om der kommer nyspirede planter.

Du kan læse mere om bekæmpelse af Kæmpe-Bjørneklo i folderen
"Praktisk bekæmpelse af Kæmpe-bjørneklo"

Link
Bekæmpelse foretages af Ikast-Brande Kommune fra 2010-2014
Oprindelse, biologi og udseende
Saften fra planten, planten er problem i naturen

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.