Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kæmpe-bjørneklo

Kæmpe-bjørneklo er en uønsket plante i den danske natur. Den breder sig hurtigt og danner tætte bestande, som bortskygger den naturlige vegetation og ødelægger vandløbene. Desuden er planten så giftig, at den udgør en sundhedsrisiko for mennesker.

Bjørneklo

Hvordan ser planten ud?

Kæmpe-bjørneklo kan blive 2-5 m. høj, og dens stængel har normalt en tykkelse på 5 til 10 cm. Stængelen er hul med spredte stive hår og er grøn med rød-violette pletter. Bladene er store og fligede og kan blive op til 1,5 m. lange. Blomsterne er hvide og er samlet i én til flere skærme, der kan have en diameter på op til 80 cm. Planten blomstrer typisk fra juni til august, og der kan være mere end 80.000 blomster på en plante. Kæmpe-bjørneklo sætter i gennemsnit 20.000 frø pr. plante. Frøene spredes i sensommeren og er spiringsdygtige i op til 10 år efter spredningen.

Planten kendes bedst på sin størrelse, men man skal være opmærksom på forveksling af kæmpe-bjørneklo med naturlige danske plantearter, der i sin vækstform kan minde om kæmpe-bjørneklo.

Links: 

Bekæmpelse foretages af Ikast-Brande Kommune fra 2010-2014   
Oprindelse, biologi og udseende    
Saften fra planten, planten er problem i naturen   
Hvis du selv ønsker at bekæmpe Kæmpe-Bjørneklo

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.