Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Fortidsminder

Der er fortidsminder overalt i det danske landskab. Mange ses stadig tydeligt, som de smukke gravhøje fra oldtiden, digerne, eller de markante middelalderborgruiner. Men endnu flere er ikke synlige. De befinder sig under markernes overflader, i de tykke jordlag under vores byer eller på havets bund.

Gravhøj 460

Der er omkring 500 fredede fortidsminder i Ikast-Brande kommune.

Langt størstedelen af disse er gravhøje fra bronzealderen (år 1700 - 500 f.kr).
Enkelte høje er dateret til jernalderen, og nogle er ikke egentligt dateret endnu.

 

Ud over gravhøje er der i kommunen også andre fredede fortidsminder. Der er blandt andet to fredede diger, en kirketomte og en plankevej fra Bronzealderen.


Mere information om de enkelte fortidsminder
Hvis man ønsker at vide mere om de enkelte fortidsminder i Ikast-Brande kommune kan man gå ind på Kulturarvstyrelsens hjemmeside - fund og fortidsminder og finde hvert enkelt fredet fortidsminde frem. Man kan endda selv bidrage med informationer om et fortidsminde, hvis man har en bestemt historie eller fortælling der knytter sig til det enkelte fortidsminde.

Link til Kulturarv: http://www.kulturarv.dk/fundogfortidsminder/
Link til Fortidsmindeguiden http://kulturarvsforening.dk/Fortidsmindeguide.59.0.html

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.