Sandsække - sikring af dit hus imod meget regn.

Sandsække på genbrugspladserne i Ikast-Brande Kommune

Sandsækkene er tilgængelige på genbrugspladserne.
Du skal henvende dig til medarbejderne på genbrugspladsen, så  får du udleveret de tomme sække, og du skal selv skaffe sand og fylde sækkene op.

Husk at en sandsæk kun skal fyldes ca. 2/3 op, så den kan stables fladt med de andre sandsække.

Hos DMI og i de landsdækkende nyheder kan du holde dig orienteret om, hvornår der er varsel om store regnhændelser eller skybrud.

Som husejer kan du selv gøre meget for at sikre, at der ikke sker skader på dit hus, blandt andet ved at bygge en dæmning af sandsække forstærket med presenninger eller plastik som et midlertidigt værn imod vandet.

Der er nyttig viden om hvad du selv kan gøre for at forebygge skader og sikre dig imod oversvømmelser både hos Videnscentret Bolius på www.Bolius.dk og på www.Klimatilpasning.dk, som er hjemmeside der drives af Miljøstyrelsen i samarbejde med en lang række styrelser og interessenter.