Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Sandsække - sikring af dit hus imod meget regn.

 

Sandsække på genbrugspladserne i Ikast-Brande Kommune

Sandsækkene er tilgængelige på genbrugspladserne.
Du skal henvende dig til medarbejderne på genbrugspladsen, så  får du udleveret de tomme sække, og du skal selv skaffe sand og fylde sækkene op. 

Husk at en sandsæk kun skal fyldes ca. 2/3 op, så den kan stables fladt med de andre sandsække. 

Hos DMI og i de landsdækkende nyheder kan du holde dig orienteret om, hvornår der er varsel om store regnhændelser eller skybrud.

Som husejer kan du selv gøre meget for at sikre, at der ikke sker skader på dit hus, blandt andet ved at bygge en dæmning af sandsække forstærket med presenninger eller plastik som et midlertidigt værn imod vandet. 

Der er nyttig viden om hvad du selv kan gøre for at forebygge skader og sikre dig imod oversvømmelser både hos Videnscentret Bolius på www.Bolius.dk og på www.Klimatilpasning.dk, som er hjemmeside der drives af Miljøstyrelsen i samarbejde med en lang række styrelser og interessenter.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.