Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Kommunens tilpasningsplan

 

Klimatilpasningsplanen beskriver, hvordan Ikast-Brande Kommune vil håndtere de kommende klimaændringer, i form af voldsomme regnskyl. Klimatilpasningsplanen viser blandt andet, hvilke områder kommunen vil undersøge nærmere. Undersøgelserne skal hjælpe til at finde den bedste forebyggelse og indsats mod fremtidige oversvømmelser i de enkelte områder.

I alt der der blevet udpeget 29 fokusområder i klimatilpasningsplanen. Hvert fokusområde kan indeholde et eller flere risikoområder. Klimatilpasningsplanen peger på, at de kraftige regnskyl især vil få konsekvenser for dele af Ikast og Brande. Derfor ligger disse to byer først for, når Ikast-Brande Kommune skal i gang med en indsats. Også andre byer i kommunen vil blive påvirket, men i mindre grad. I planen kan du se en tidsplan for hvornår kommunen forventer at gennemføre en indsats i de enkelte fokusområder.

Tryk på linket for at læse klimatilpasningsplanen  

I planen er det beskrevet, hvorfor det er områder i byer, der bliver udpeget som fokusområder.
Kortene i planen kan give dig et billede af hvilken risiko, der er for, at et givent område vil opleve oversvømmelser. Kortene viser også fremtidens grundvandsspejl og oversvømmelser fra vandløb.

Link til kortene fra klimatilpasningsplanen

På kortene kan du også søge efter din egen ejendom og finde ud af, om den ligger i et indsatsområde.

Hvis du som borger ofte oplever oversvømmelser på din ejendom, er det meget sandsynligt, at din ejendom ligger i et område, som vi har udpeget som fokusområde. Hvis din ejendom ligger i et risikoområde, bør du også selv være opmærksom på at sikre dit hjem eller erhverv mod oversvømmelse eller vandskader. Kommunens indsats kan nemlig ikke stå alene i forhold til at imødegå kommende klimaforandringer. Derfor er det vigtigt at du som grundejer også selv gør en indsats.

Link til hvad du selv kan gøre

Fokusområde:

Et område der indeholder et eller flere  risikoområder.       
Risikoområde:

Et område der i risikokortlægningen fremstår  som et område med høj risiko for  at opleve oversvømmelse, og hvor en oversvømmelse vil have en stor skadesværdi 


 
  

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.