Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Indsatsplan

Byrådet i Ikast-Brande Kommune har den 22. juni 2020 vedtaget ”Indsatsplan for beskyttelse af grundvandet i Ikast-Brande Kommune”.

Indsatsplanen består af 2 dele - en plandel og en statusdel 

Plandel 
Plandelen beskriver hvilke indsatser kommunen, vandværkerne og regionen skal gennemføre samt hvilke retningslinjer kommunen skal administrere efter i forhold til regnvand, spildevand og landbrugsdrift.

Plandelen indeholder 2 trinmodeller - en for nitrat og en for sprøjtemidler. Trinmodellerne beskriver, hvordan vandværkerne skal agere, hvis der bliver påvist nitrat eller sprøjtemidler i forskellige koncentrationer.
Den beskriver også andre løbende indsatser og retningslinjer, som fx at kommunen ikke anvender sprøjtemidler på kommunal jord uden en konkret vurdering af kommunens grundvandsfolk, og at kommunen indsætter en bestemmelse i forpagtningsaftaler om ikke at bruge sprøjtemidler på den bortforpagtede jord.

Statusdel
Statusdelen beskriver vandkvaliteten og de geologiske forhold for hvert enkelt vandværk i kommunen.

Tidligere indsatsplaner
Tidligere indsatsplaner i Ikast-Brande Kommune er blev ophævet, da indsatsplanen af 22. juni 2020 blev vedtaget.

Film og spil om grundvandsbeskyttelse 
Ikast-Brande Kommune har sammen med andre jyske kommuner lavet en lille film og et spil om grundvandsbeskyttelse 
Spillet finder du under filmen  

 
Tryk på billedet for at starte spillet 

Billedet viser Fumle. Fumle er en animationsfigur, der er god ved miljøet.  

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.