Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Havevand

Du skal have en tilladelse, hvis du vil vande din have med grundvand. Og du må aldrig vande din have med vand fra søer eller åer.

Værd at vide, hvis du har - eller har planer om at få - en havevandsboring
Har du en havevandsboring, skal du tænke meget over, hvordan du opfører dig i haven.

  • Hvis du bruger for meget gødning på din græsplæne, når plænen ikke at optage alle næringsstofferne, inden de blive udvasket til grundvandet. Hvis du vander ofte eller meget af gangen, bidrager du således til at forøge udvaskningen af næringsstoffer. For mange næringsstoffer i grundvandet giver for højt indhold af nitrat i vores drikkevand.
  • Ligeledes bidrager du til at forgifte vores drikkevand, hvis du bruger pesticider i din have - også selvom pesticiderne er lovlige.

Har du en havevandsboring fra gamle dage, men ingen tilladelse, skal du søge om tilladelse.

Har du en havevandsboring, er det vigtigt, at du tjekker, at anlægget på ingen måde har forbindelse til det vand, der bliver brugt i husholdningen. Du er erstatningspligtig, hvis der ved et uheld kommer vand fra din havevandsboring ud i et vandværks ledningsnet.

Sådan søger du
Skal du søge om tilladelse til at udføre en boring eller til at indvinde grundvand, skal du bruge selvbetjeningsløsningen i boksen.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.