Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Fumle og det ædle grundvand

Med en ny humoristisk 3D-animationsfilm "Fumle & det ædle grundvand" plus et retro-spil á la Pacman skyder Ikast-Brande Kommune nu gang i i en grundvandskampagne. Det sker i samarbejde med 11 andre kommuner og Region Midtjylland.

En 3D-animationsfilm og et retro-spil fortæller om, hvordan vi alle kan være med til at beskytte vores drikkevand.

I filmen møder du hovedpersonen Fumle, som er haveejer. Han ender som superhelt - se hvorfor her:
 

Fakta om animationsfilm og spil

  • Filmens hovedperson er Fumle. Han finder ud af, hvorfor det er smart at bruge hakkejernet i haven i stedet for ukrudtsmidler. Og han ender med at blive en superhelt.
  • Kampagnen indeholder også et retro-spil i bedste Pacman-stil, hvor man sammen med Fumle kan teste sin viden om grundvand og dyste mod andre.
     
  • Film og spil er udviklet i samarbejde med kommunerne Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Norddjurs, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer, Viborg og Århus samt Energi Viborg Vand og Region Midtjylland.
  • Film og spil henvender sig til haveejere, men kan også bruges til undervisning.
     

Fakta om grundvand

  • Grundvandet er typisk mellem 50 -100 år gammelt.
  • Omkring 100 boringer lukkes om året, og heraf skyldes en tredjedel, at der bliver fundet pesticider og miljøfremmede stoffer i vandet.

 

 

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.