Fumle og det ædle grundvand

Med en ny humoristisk 3D-animationsfilm "Fumle & det ædle grundvand" plus et retro-spil á la Pacman skyder Ikast-Brande Kommune nu gang i i en grundvandskampagne. Det sker i samarbejde med 11 andre kommuner og Region Midtjylland.

En 3D-animationsfilm og et retro-spil fortæller om, hvordan vi alle kan være med til at beskytte vores drikkevand.

I filmen møder du hovedpersonen Fumle, som er haveejer. Han ender som superhelt - se hvorfor her:

Fakta om animationsfilm og spil

• Filmens hovedperson er Fumle. Han finder ud af, hvorfor det er smart at bruge hakkejernet i haven i stedet for ukrudtsmidler. Og han ender med at blive en superhelt.
  • Kampagnen indeholder også et retro-spil i bedste Pacman-stil, hvor man sammen med Fumle kan teste sin viden om grundvand og dyste mod andre.

• Film og spil er udviklet i samarbejde med kommunerne Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Ikast-Brande, Norddjurs, Ringkøbing-Skjern, Silkeborg, Skive, Struer, Viborg og Århus samt Energi Viborg Vand og Region Midtjylland.
  • Film og spil henvender sig til haveejere, men kan også bruges til undervisning.

Fakta om grundvand

• Grundvandet er typisk mellem 50 -100 år gammelt.
  • Omkring 100 boringer lukkes om året, og heraf skyldes en tredjedel, at der bliver fundet pesticider og miljøfremmede stoffer i vandet.