Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

RemisenBrande kultur- og konferencecenter

RemisenBrande - på sporet af gode oplevelser.

Se alle aktuelle informationer om RemisenBrande på www.remisenbrande.dk

RemisenBrande

Den korte historie om etableringen af RemisenBrande:

I 1990 var der en gruppe "branditter", der tog initiativ til at bevare den gamle Remisebygning i Brande. Der blev arrangeret borgermøde samt en idékonference med kendisser udefra heriblandt Johannes Møllehave for at få nogle ideer på bordet vedrørende fremtiden for den gamle bygning.

Dette førte til oprettelsen af Foreningen Kulturremisen, der siden 1990 har bestået af ildsjæle og frivillige, der arbejder aktivt for bevarelsen og genopbygningen af RemisenBrande.
 
Foreningen Kulturremisen viste sig dog hurtigt at have langt mere vidtrækkende karakter, da formand Birgit Vinge med sin idérigdom igangsatte mange og spændende projekter. Her kan eksempelvis nævnes det EU-støttede Jazz-projekt "Swinging Europe" samt "Den Internationale Workshop for Billedkunst", som gennem en årrække har været tilbagevendende begivenheder i den gamle Remise. 
 
Med restaureringen af den gamle Remise kom Foreningen Kulturremisen til at spille en ny og udvidet rolle som støtteforening for fremtidens aktiviteter i RemisenBrande. I 2018 blev foreningen opløst - og aktiviteterne overgik til RemisenBrande.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.