Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Selvforsørgelse- og hjemrejseprogram

Som nyankommen flygtning eller familiesammenført vil du i op til fem år være omfattet af et selvforsørgelse- og hjemrejseprogram jf. integrationsloven. Du bliver tilknyttet afdelingen for Beskæftigelse og Integration, som holder til på rådhuset i Ikast.

Selvforsørgelse- og hjemrejseprogram skal sikre, at du hurtigt bliver integreret i det danske samfund, samt at du får den rette støtte til at blive selvforsørgende og begå dig på det danske arbejdsmarked. Selvforsørgelse- og hjemrejseprogrammet igangsættes inden for en måned efter, at du er ankommet til kommunen, og vil gennemsnitlig være på 37 timer om ugen.

 • Beskæftigelsesrettede tilbud som virksomhedspraktik og løntilskud.
   
 • Danskuddannelse, hvori der indgår undervisning i det danske sprog, dansk kultur og historie.
   
 • Selvforsørgelse- og hjemrejseprogrammet varer i op til ét år, men er du ikke kommet i ordinær arbejde eller uddannelse forlænges det op til fem år. Du har pligt til at deltage i programmets aktiviteter.
   
 • Omfanget og det specifikke indhold i programmet varierer efter dine forudsætninger og muligheder og fastlægges i en individuel kontrakt, som du indgår med Ikast-Brande Kommune. Som en del af dit selvforsørgelse- og hjemrejseprogram vil det blive vurderet om du skal have foretaget en helbredsvurdering. 

 • Hvis du er flygtning eller familiesammenført og er fyldt 18 år, har du ret til at deltage i danskuddannelse i op til 5 år.
   
 • Danskuddannelsen indgår som en del af dit selvforsørgelse- og hjemrejseprogram.
   
 • Du begynder på danskuddannelsen senest en måned efter, at du er ankommet til Ikast-Brande Kommune.
   
 • Med danskuddannelsen får du opkvalificeret dine sprogkompetencer.
   
 • Danskuddannelsen giver dig et indblik i dansk kultur og det danske samfund.
   
 • Udover at sikre dine sproglige kompetencer på dansk er formålet med danskuddannelsen også at fremme medborgerskab, integration og selvforsørgelse.

Inden du søger selvforsørgelses- og hjemrejseydelse, kan du i linket herunder beregne hvor få timers arbejde du skal have, før du tjener ligeså meget, som hvis du søgte selvforsørgelses- og hjemrejseydelse.

Du vil se, at det altid kan betale sig at arbejde. 

Beregn selvforsørgelses- og hjemrejseydelse:

Klik Her

Beregneren er udlånt af Vejle Kommune.  

 

Hvis du er ledig og tilmeldt jobcentret er det vigtigt, at du læser nedenstående pjece for den målgruppe du hører til. Pjecen omhandler dine pligter som ydelsesmodtager.

Kontakt:
Har du spørgsmål til pjecen, skal du kontakte din rådgiver i Jobcentret. 
Se kontakt oplysninger her. 


Målgruppe:
Aktivitetsparat:

Jobparat:

Ressourceforløb:

Uddannelsesparat:

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.