Find en af kommunens andre hjemmesider

Flere af Ikast-Brande Kommunes institutioner og afdelinger har egen hjemmeside. Du kan finde dem her ved først at vælge emne og derefter vælge den hjemmeside, du vil gå til.

Gå ind på den valgte hjemmeside

Industritekniker

Uddannelse du kan tage som voksenlærling

Uddannelsen til industritekniker giver en grundlæggende viden om industrimaskiner, og her lærer elever både at installere og at reparere de forskellige typer af maskiner, som findes på store industrivirksomheder. Det kan være alt fra kraner til skibsmotorer eller computerstyrede produktionsanlæg i metal- og plastindustrien. Uddannelsen dækker fag som fx fræsning og svejsning, men også mere teknologiske fag som programmering af computerstyrede maskiner (CNC) og produktudvikling.

Uddannelsen varer minimum 2 år og 6 måneder og maksimum 6 år. Uddannelsen består af et grundforløb og et hovedforløb. Grundforløbet er delt op i to dele - en 1. del og en 2. del, som begge varer 20 uger. Efter grundforløbet følger et hovedforløb, som veksler mellem praktik i en virksomhed og skoleophold. Voksenlærlinge skal ikke tage 1. del af grundforløbet, og afhængig af relevant erhvervserfaring vil uddannelsen forkortes.

Under praktikperioden vil arbejdsgiver modtage et tilskud på 30 kr. eller 40 kr. i timen til medarbejderens løn. Industriteknikeruddannelsen er på voksenlærlingelisten, hvilket betyder, at arbejdsgiver kan modtage tilskud til en voksenlærling uanset om vedkommende er ufaglært beskæftiget eller ledig. Derudover kan virksomheden modtage lønrefusion på op til 5.150 kr. pr. skoleuge fra AUB fordi industriteknikeruddannelsen er på fordelslisten, hvilket betyder, at arbejdsgiver kan få en ekstra økonomisk bonus på op til 5.000 kr. pr. praktikårselev fra AUB.

Der er stor efterspørgsel på elever og lærlinge inden for industriteknikerfaget, hvilket betyder, at der er gode jobmuligheder. At indgå uddannelsesaftale med en voksenlærling, kan for virksomheden ses som en rekrutteringskanal, hvor virksomheden har mulighed for at forme den kommende medarbejder fra start.

Ikast-Brande Kommune
Rådhusstrædet 6
7430 Ikast 
Tlf: 9960 4000
 
Kontakt og Digital Post
Digital post 
 
 

Administration Vest ||  Nørre Snede administrationsbygning 
 

Chat ikon

Chat med Borgerservice

Du kan bruge chatten til at stille spørgsmål direkte til Borgerservice om f.eks. Pas, Nemid, Folkeregister, Sygesikring, og Ydelser så vil vi prøve at vejlede dig. Vær opmærksom på, at du ikke må oplyse personfølsomme oplysninger. Hvis du har brug for oplysninger om din egen sag/udbetaling, skal du ringe på 9960 4000 inden for åbningstiden, eller sende en besked via din e-boks.